"Italia, devastată de coronavirus. Natura a pus stăpânire pe oraşe" Ce au găsit italienii la ieşirea din carantină

  • Italienii au ieşit luni din carantină dupa opt săptămâni.
  • Milioane de oameni s-au întors la muncă, dar nimic nu mai este la fel pentru ei.
  • Natura a pus stăpânire pe oraşele din Italia în perioada de carantină.
  • Italia e una dintre cele mai afectate ţări din lume, cu peste 210000 de persoane infectate şi 29.000 de morţi din cauza COVID-19.
36359 afișări
Imaginea articolului "Italia, devastată de coronavirus. Natura a pus stăpânire pe oraşe" Ce au găsit italienii la ieşirea din carantină

"Italia, devastată de coronavirus. Natura a pus stăpânire pe oraşe" Ce au găsit italienii la ieşirea din carantină

Milioane de italieni s-au întors luni la muncă după opt săptămâni de carantină. Nimic nu mai e la fel pentru ei. Toată lumea este echipată cu mască şi încearcă să păstreze distanţa socială, o problemă pentru cultura italiană. Dar economia Italiei este în genunchi din cauza coronavirusului, iar micile afaceri încep să se redeschidă. În Roma nu mai este gălăgia şi forfota de altă dată, doar un zumzet provocat de câteva maşini, autobuze şi motociclete se aude, Piazza Navona, altădată o mare atracţie pentru turişti, este complet goală, iar buruienile au apărut printre pavajul din piatră, scrie NPR.

În oraşul toscan Lucca, natura a pus stăpânire pe centrul oraşului în absenţa oamenilor. "Este oe explozie de flori sălbatice, peşti nemaivăzuţi care înoată în pîrâu şi stârci, povesteşte Tessa Wiechmann, o traducătoare care locuieşte în zona. Femeia a început să plângă în momentul în care a putut să se bucure din nou de celebra collazione: micul dejun în oraş, un capuccino şi un produs de patiserie.

"Am izbucnit în lacrimi de bucurie când am ieşit afară, am trecut de perioada asta fără să pierd pe cineva apropiat. Iar mirosul de cappuccino a fost cel mai bun dar la care puteam spera", a spus femeia pentru corespondentul NPR, postul public de radio american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici