Italienii, prudenţi în ridicarea restricţiilor. Măştile rămân obligatorii în mai multe zone

Măştile rămân obligatorii în Italia în transportul public şi în unele locuri închise până la 15 iunie. Ministrul Sănătăţii spune că guvernul intenţionează să fie prudent în ridicarea restricţiilor rămase.

636 afișări
Imaginea articolului Italienii, prudenţi în ridicarea restricţiilor. Măştile rămân obligatorii în mai multe zone

Italienii, prudenţi în ridicarea restricţiilor. Măştile rămân obligatorii în mai multe zone

Măştile vor fi în continuare obligatorii pentru a intra în cinematografe, teatre, evenimente în interior, spitale şi şcoli, a declarat ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, citat de Reuters.

„Am decis să menţinem pentru o vreme, cel puţin până la 15 iunie, un element de precauţie pe care îl consider necesar", a declarat Speranza la un eveniment organizat de un sindicat al medicilor.

Guvernul anunţase că, începând cu 1 mai, nu vor mai fi necesare certificatele care atestă vaccinarea sau recuperarea recentă de coronavirus pentru a avea acces la o gamă largă de servicii, inclusiv restaurante, săli de sport şi transport public.

Italia a fost prima naţiune occidentală lovită de această boală şi a înregistrat până acum 163.244 de decese, al optulea cel mai mare număr din lume.

În prima jumătate a lunii aprilie, numărul infecţiilor a scăzut, dar, potrivit unui raport al Gimbe COVID-19, cazurile au crescut din nou în ultimele zile.

Aproximativ 84% dintre italieni au primit cele două doze de vaccin recomandate, în timp ce peste 65% dintre persoane au primit doza booster.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
măşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici