MAE: 99 de români sunt infectaţi cu COVID-19 într-un oraş din Austria

Un număr de 99 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în Linz, Austria, anunţă, marţi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată, precizează sursa citată.

5523 afișări
Imaginea articolului MAE: 99 de români sunt infectaţi cu COVID-19 într-un oraş din Austria

MAE: 99 de români sunt infectaţi cu COVID-19 într-un oraş din Austria

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iulie în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare”, conform unui comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au informat că 99 cetăţeni români au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici