Marea Britanie nu va vaccina toată populaţia împotriva coronavirusului. Cine va primi vaccinul

  • Regatul Unit nu va vaccina toată populaţia împotriva coronavirusului.
  • Programul de vaccinare va viza persoanele în vârstă şi cele cu profesii cu risc de infectare.
  • Marea Britanie a trecut duminică pragul de 500.000 de cazuri şi a înregistrat peste 42.000 de decese.
2699 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie nu va vaccina toată populaţia împotriva coronavirusului. Cine va primi vaccinul

Profimedia

Programul de vaccinare Covid-19 din Regatul Unit va viza persoanele în vârstă şi cele cu profesii cu risc de infectare, dar nu întreaga populaţie, a declarat persoana responsabilă cu vaccinarea din guvernul britanic.
 
Numită de guvern în primăvară în funcţia de preşedinte al grupului de lucru pentru vaccinarea împotriva coronavirusului, Kate Bingham a declarat pentru Financial Times că o vaccinare generală a populaţiei „nu se va întâmpla”. ”Trebuie să-i vaccinăm pe toţi cei cu risc”, a explicat ea într-un interviu, pe 4 octombrie, notează Le Figaro.
 
Vorbim despre timpul necesar vaccinării întregii populaţii”, dar acest lucru este greşit. Nu va exista vaccinare pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani. Va fi un vaccin numai pentru adulţi, pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani, în special pentru personalul medical, personalul căminelor şi persoanele mai vulnerabile,” a spus ea. 
 
Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferitele programe în curs de desfăşurare, inclusiv cel condus de Universitatea din Oxford şi AstraZeneca, fără să ştie dacă vor avea succes.
 
Regatul Unit a trecut duminică pragul de 500.000 de cazuri şi a înregistrat peste 42.000 de decese. La fel ca alte ţări europene, Regatul se confruntă cu o reapariţie a cazurilor care a determinat autorităţile să impună noi restricţii, ceea ce face ca aşteptările pentru un vaccin să fie şi mai mari.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici