Video Mărturie sfâşietoare a medicului Clara Alexandrescu: ”Mi-a marcat cariera” / Ce îi cer pacienţii francezi: ”Nu vor să continuăm şi să ocupăm un pat cu ei”

Franţa se numără printre cele mai afectate ţări europene de pandemia de coronavirus.

11882 afișări
Tocmai din această cauză, preşedintele Emmanuel Macron a prelungit în cursul zilei de ieri restricţiile antiepidemice până pe 11 mai. Şcolile se vor redeschide gradual după această dată, iar în cazul învăţământului superior, cursurile se vor relua în săli abia în vară.
 
Macron a avertizat că spitalele sub încă sub o presiune uriaşă în unele părţi ale ţării. Situaţia din spitale este mult mai dramatică decât a lăsat preşedintele francez să se înţeleagă. Medicul Clara Alexandrescu, medic cardiolog român care activează în sistemul medical francez, a descris o imagine tulburătoare cu care se confruntă aproape în fiecare zi.
 
Invitată la o ediţie specială a emisiunii ”Marius Tucă Show”, Clara Alexandrescu spune că bătrânii infectaţi cu coronavirus îi cer să nu fie intubaţi pentru a nu ocupa paturile şi a bloca astfel accesul unor pacienţi mai tineri.
 
”Ce m-a surprins cel mai tare este foarte dureros. Este foarte dureros ce mi se întâmplă mie zilnic. În fiecare zi primesc, o să te surprindă, primesc câte o hârtie de la pacienţii mei care spun că dacă se îmbolnăvesc să arăt hârtia şi să nu îi intubam, şi să nu continuăm, să nu ocupam un pat cu ei. Este o categorie care are peste 80 de ani, 80-90 de ani şi mi-a marcat cariera mea de doctor”, a declarat medicul Clara Alexandrescu la ”Marius Tucă Show”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici