- Home
- Coronavirus
- (11.05.2020, 09:52)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Medicii oncologi explică modalitatea stranie în care zahărul ar putea altera agresivitatea noului coronavirus
- Oamenii de ştiinţă vor să înţeleagă procesul de încetinire a răspândirii noului coronavirus
- Legătura dintre glicemia mare a unor pacienţi şi severitatea bolii ar putea oferi noi perspective asupra diferenţierii tipurilor de virus
- Prezenţa zahărului pe una dintre proteinele virusului ar putea ajuta la procesul de diferenţiere
5171 afișări

Mai mulţi medici au observat în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 un nivel ridicat de zahăr în sânge. Majoritatea nu aveau antecedente de diabet, dar s-au prezentat la spital cu un nou tip de hiperglicemie declanşat pe fondul contractării noului virus.
Medicii afirmă că moleculele de zahăr joacă un rol crucial în blocarea receptorilor de infectare a celulelor de către virus. Cu alte cuvinte, pot avea un impact şi asupra severităţii bolii. Virusul suferă mutaţii la nivelul suprafeţei de contact cu molecula de zahăr, ceea ce duce la o încetinire a capacităţii de reproducţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum e să locuiești într-un avion. O femeie și-a făcut casă dintr-un Boeing 727
-
România blochează accesul Austriei la reuniunile NATO. Presa austriacă: E o răzbunare pentru veto-ul pe aderarea la spaţiul Schengen
-
Interceptări DNA. Buzatu: Când vin eu să se prindă peştele ca lumea! Nu mai umblaţi cu prostii
-
Războiul din Ucraina, ziua 577. Ucraina va primi mult doritele rachete avansate cu rază lungă de acţiune. Ucrainenii vor putea lovi adânc în teritoriul controlat de ruşi / Mai multe bombardamente ruse au fost raportate peste noapte
După afirmaţiile cercetătorilor, noul coronavirus suferă permanent mutaţii, ceea ce ar putea conduce la o diferenţiere a tipurilor de virus. Spre exemplu, în Statele Unite, virusul este mai agresiv pe coasta de est decât pe cea de vest. La nivel mondial, tulpinile mai puţin agresive ale noului coronavirus se regăseau în Wuhan, Washington sau California. În mod paradoxal, tulpinile regăsite în Europa prezintă o formă mai agresivă, semn că virusul dezvoltă permanent noi mutaţii pentru a supravieţui.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe