Medicii oncologi explică modalitatea stranie în care zahărul ar putea altera agresivitatea noului coronavirus

  • Oamenii de ştiinţă vor să înţeleagă procesul de încetinire a răspândirii noului coronavirus
  • Legătura dintre glicemia mare a unor pacienţi şi severitatea bolii ar putea oferi noi perspective asupra diferenţierii tipurilor de virus
  • Prezenţa zahărului pe una dintre proteinele virusului ar putea ajuta la procesul de diferenţiere
5173 afișări
Imaginea articolului Medicii oncologi explică modalitatea stranie în care zahărul ar putea altera agresivitatea noului coronavirus

Mai mulţi medici au observat în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 un nivel ridicat de zahăr în sânge. Majoritatea nu aveau antecedente de diabet, dar s-au prezentat la spital cu un nou tip de hiperglicemie declanşat pe fondul contractării noului virus.

Medicii afirmă că moleculele de zahăr joacă un rol crucial în blocarea receptorilor de infectare a celulelor de către virus. Cu alte cuvinte, pot avea un impact şi asupra severităţii bolii. Virusul suferă mutaţii la nivelul suprafeţei de contact cu molecula de zahăr, ceea ce duce la o încetinire a capacităţii de reproducţie.

După afirmaţiile cercetătorilor, noul coronavirus suferă permanent mutaţii, ceea ce ar putea conduce la o diferenţiere a tipurilor de virus. Spre exemplu, în Statele Unite, virusul este mai agresiv pe coasta de est decât pe cea de vest. La nivel mondial, tulpinile mai puţin agresive ale noului coronavirus se regăseau în Wuhan, Washington sau California. În mod paradoxal, tulpinile regăsite în Europa prezintă o formă mai agresivă, semn că virusul dezvoltă permanent noi mutaţii pentru a supravieţui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici