Ministerul Sănătăţii se pregăteşte pentru valul patru COVID. Ioana Mihăilă solicită centralizarea numărului de paturi ATI, inclusiv la pediatrie

  • Ministrul Sănătăţii, directorii DSP şi managerii spitalelor au participat la o videoconferinţă pe tema pregătirii pentru valul patru COVID-19.
  • Ioana Mihăilă a cerut centralizarea numărului de paturi pentru copii, inclusiv pentru ATI pediatrie, precum şi o evidenţă a medicilor ATI.
493 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii se pregăteşte pentru valul patru COVID. Ioana Mihăilă solicită centralizarea numărului de paturi ATI, inclusiv la pediatrie

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a organizat în marţi şi miercuri, alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, videoconferinţe cu directorii direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti şi cu managerii unităţilor sanitare implicate în acordarea asistenţei medicale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creşterea incidenţei cazurilor de pacienţi COVID-19, anunţă MInisterul Sănătăţii.

La videoconferinţe a participat şi dr. Călin Alexandru, din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacităţii de răspuns a spitalelor faţă de creşterea incidenţei cazurilor de pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi şi pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienţilor COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic. Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii şi populaţia tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătăţii a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel judeţean care pot fi alocate îngrijirii pacienţilor pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie”, transmite Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat verificarea la nivelul unităţilor sanitare a existenţei unui stoc adecvat de materiale şi echipamente de protecţie, precum şi a faptului că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen funcţionează în parametri optimi şi că nu vor exista dificultăţi în aprovizionarea cu oxigen.

„Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidenţe a medicilor din specialitatea ATI, precum şi a medicilor rezidenţi (anii IV şi V) care pot fi detaşaţi către alte unităţi sanitare, în situaţia în care contextul epidemiologic va impune această măsură”, potrivit comunicatului de presă.

Marţi şi miercuri, în România au fost raportate aproximativ 540 de cazuri noi de la o zi la alta. Bilanţul COVID-19 de joi, 19 august, poate fi consultat pe Mediafax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici