Minune la ATI: O femeie care a stat intubată 2 luni cu COVID-19 a născut o fetiţă sănătoasă

O femeie în vârstă de 40 de ani, însărcinată, a stat timp de două luni internată la Terapie Intensivă în Timişoara, din cauza COVID-19, şi a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Din respect pentru medicul care a îngrijit-o pe mamă, fetiţa poartă numele medicului, Adelina.

704 afișări
Imaginea articolului Minune la ATI: O femeie care a stat intubată 2 luni cu COVID-19 a născut o fetiţă sănătoasă

Minunea din ATI: O femeie care a stat intubată 2 luni cu COVID-19 a născut o fetiţă sănătoasă

RoVaccinare publică o poveste impresionantă din Terapie Intensivă, de la Spitalul Judeţean Timişoara. „Astăzi vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secţia de ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara. O mamă care deşi a petrecut 2 luni şi jumătate în ATI, a reuşit să nască o fetită sănătoasă şi din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea. Fetiţa portă numele medicului care a avut grijă de mama bolnavă de COVID”, spun cei de la RoVaccinare.

Filmarea începe cu cadre ce par a fi „ultima staţie, ultima speranţă”: bolnavi în stare gravă, cu COVID-19, intubaţi.

Apoi, apare un medic, care verifică ecograful în urmă cu 3 luni. Este Adelina Băloi, medic specialist ATI.

„Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este şi intubată. Verificăm zilnic bebele. Azi dimineaţă au fost colegii de la Ginecologie. Este o fetiţă. Are o fetiţă doamna, 22 de săptămâni. A venit la spital, la clinica de Obstetrică-Ginecologie. Starea ei s-a deteriorat. A venit cu afectare pulmonară iniţial de 20 – 25. Ulterior s-a deteriorat şi a necesitat să fie intubată. Acum este cu afectare pulmonară peste 75%. Nu este vaccinată. Soţul este vaccinat. Au şi un copil care şi el are COVID, este la spital. Sperăm să fie bine”, este declaraţia medicului care verifică starea fătului.

Acelaşi cadru medical apare, apoi, pe imagini, când femeia însărcinată era sănătoasă, ieşise de la ATI şi născuse o fetiţă perfect sănătoată.

„Era o pacientă gravidă în 22 de săptămâni, care, ulterior, a ajuns cu sarcina la 30 de săptămâni. A născut, fiind intubată şi ventilată mecanic. Din fericire, atât ea, cât şi fetiţa sunt bine. Mămica a plecat acasă marţi. Fetiţa este încă în spital pentru că mai trebuie să câştige un pic în greutate, dar este bine. Câştigă în greutate, dar este bine”, spune acelaşi medic.

Proaspăta mămică s-a trezit după 2 luni jumate de stat în ATI, dar din punctul ei de vedere a fost internată doar 2 săptămâni.

„Când a plecat nu şi-a adus aminte nimic. A fost fericită că fetiţa este bine. Asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoţional şi psihologic este mare şi a fost nevoie de susţinere. Poate de multe ori uităm că nu doar medicamentele şi ce există fizic avem nevoie, ci şi de susţinerea psihică. Şi e un impact puternic atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că ea nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, că i-am şi lăsat să o viziteze. Au văzut-o în stare foarte gravă şi cumva şi ei au nevoie de suport emoţional”a mai spus medicul Adelina Băloi.

Familia a decis să îi pună numele fetiţei după medicul care a îngrijit-o pe mamă, Adelina.

„A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai grea încercare. Am văzut cum s-a creat un spirit de solidaritate extraordinară. Astea nu sunt cuvinte mari. Asta e o realitate, care va rămâne, pentru că adevărul rămâne indiferent dacă e văzut sau nu, indiferent dacă în jur sunt orbi. El există. Corpul medical a dovedit un spirit de solidaritate extraordinară”, a spus prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI, Spitalul Judeţean Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
intubat,
minune,
ati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici