Nivelul maxim de alertă al pandemiei Covid, menţinut de OMS

OMS menţine nivelul maxim de alertă al pandemiei Covid, la trei ani de când a declarat pentru prima dată urgenţa sanitară globală din cauza virusului.

444 afișări
Imaginea articolului Nivelul maxim de alertă al pandemiei Covid, menţinut de OMS

Nivelul maxim de alertă al pandemiei Covid, menţinut de OMS

COVID-19 continuă să constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cea mai înaltă formă de alertă, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters.

Pandemia se află probabil într-un "punct de tranziţie" care continuă să necesite o gestionare atentă pentru "a atenua potenţialele consecinţe negative", a adăugat OMS.

S-au împlinit trei ani de când OMS a declarat COVID o urgenţă sanitară globală. Peste 6,8 milioane de persoane au murit în timpul epidemiei, care a atins toate ţările de pe Pământ, devastând comunităţi şi economii.

Cu toate acestea, apariţia vaccinurilor şi a tratamentelor a schimbat considerabil situaţia pandemiei din 2020, iar directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că speră să se pună capăt urgenţei în acest an, în special dacă accesul la contramăsuri poate fi îmbunătăţit la nivel global.

"Rămânem încrezători că, în anul care vine, lumea va trece la o nouă fază în care vom reduce spitalizările (COVID) şi decesele la cel mai scăzut nivel posibil", a declarat Tedros luni.

Consilieri ai OMS privind pandemia declarau pentru Reuters, în decembrie, că probabil că nu a venit momentul pentru a se pune capăt urgenţei sanitare, având în vedere incertitudinea legată de valul de infecţii din China, după ce aceasta a ridicat măsurile stricte, la sfârşitul anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici