O mască ciudată, doar pentru nas, a fost lansată Coreea de Sud. Este destinată celor ce vor să bea şi să consume alimente

O mască care acoperă doar nasul şi care poate în timp ce persoana mănâncă sau bea lichide a fost scoasă la vânzare în Coreea de Sud.

12953 afișări
Imaginea articolului O mască ciudată, doar pentru nas, a fost lansată Coreea de Sud. Este destinată celor ce vor să bea şi să consume alimente

Foto: Twitter/ @museun_happen

"kosk", o combinaţie între ko, cuvântul coreean pentru nas, şi mască, a fost lansată de o companie numită Atman şi se vinde la preţul de 9.800 de woni (35 de lei) pentru o cutie de 10 bucăţi. Este formată din două bucăţi, dintre care una poate fi îndepărtată pentru a lăsa gura descoperită.

Măştile neobişnuite au atras o mulţime de comentarii în online.

"Următorul nivel de prostie!", a scris un utilizator, citat de The Guardian.

Un alt utilizator a glumit spunând: "Nu este diferit de oamenii care îşi poartă măştile sub nas".

Cu toate acestea, unele studii au sugerat că nasul este cea mai uşoară cale prin care coronavirusul poate pătrunde în organism, aşa că purtarea unei măşti de nas s-ar putea să nu fie atât de ridicolă pe cât pare.

Profesorul Catherine Bennett, titularul catedrei de epidemiologie din cadrul Institutului pentru Transformarea Sănătăţii de la Universitatea Deakin din Australia, a declarat pentru Nine News că măştile care acoperă doar nasul sunt o "idee ciudată'", dar sunt "mai bune decât nimic".

Cazurile de coronavirus din Coreea de Sud au atins joi un record de 22.907, după ce miercuri au depăşit pentru prima dată 20.000 de cazuri, determinate de răspândirea variantei Omicron.

Cu toate acestea, naţiunea din estul Asiei a înregistrat un număr relativ scăzut de 6.812 decese de la începutul pandemiei. Aceasta reprezintă o rată a deceselor la un milion de 133, comparativ cu 2.300 la un milion în Marea Britanie şi 2.747 în SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici