Regiunea Piemont din Italia suspendă un lot de vaccin AstraZeneca, după moartea unui profesor imunizat cu serul anti-COVID

  • Regiunea Piemont din Italia suspendă temporar vaccinarea cu lotul ABV5811 AstraZeneca.
  • Un profesor italian vaccinat cu serul respectiv cu o zi în urmă a murit duminică.
  • Şeful serviciilor regionale de sănătate: „Este un act de prudenţă extremă, în timp ce verificăm dacă există o legătură”.
2609 afișări
Imaginea articolului Regiunea Piemont din Italia suspendă un lot de vaccin AstraZeneca, după moartea unui profesor imunizat cu serul anti-COVID

Regiunea Piemont, din nordul Italiei, va suspenda temporar vaccinarea cu lotul ABV5811 din serul anti-coronavirus produs de AstraZeneca după ce un profesor din oraşul Biella, imunizat sâmbătă, a murit. Iniţial, se anunţase suspendarea tuturor vaccinurilor AstraZeneca, însă ulterior măsura a fost restrânsă doar la nivelul acestui lot.

Autorităţile italiene nu au precizat care au fost condiţiile în care şi-a pierdut viaţa bărbatul vaccinat, scrie Reuters.
 
Decizia vine după ce mai multe ţări europene au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, drept măsură de precauţie până la apariţie unor rezultate concludente cu privire la loturile de vaccin analizate.
 

„Este un act de prudenţă extremă, în timp ce verificăm dacă există o legătură. Până în prezent nu am avut probleme critice cu administrarea vaccinurilor”, a declarat Luigi Genesio Icardi, şeful serviciilor regionale de sănătate.

Autoritatea Italiană a Medicamentului Aifa a interzis joi utilizarea unui lot de vaccin AstraZeneca, ABV2856. Surse Reuters au declarat că decizia a fost luată după moartea a doi bărbaţi din Sicilia.

Potrivit Aifa, interdicţia este o măsură de precauţie. Reprezentanţii agenţiei au precizat că nu a fost stabilită nicio legătură între vaccin şi „evenimentele adverse grave” ulterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici