Om de ştiinţă de la Oxford anunţă: Vaccin pentru coronavirus din iunie!

  • Sir John Bell, om de ştiinţă de top de la Oxford, spune că vaccinul pentru coronavirus poate da semne de eficienţă din luna iunie.
  • Testele pre-clinice pe primate au fost făcute deja.
  • El insită că siguranţa pacienţilor trebuie să rămână o prioritate.
8712 afișări
Imaginea articolului Om de ştiinţă de la Oxford anunţă: Vaccin pentru coronavirus din iunie!

Om de ştiinţă de la Oxford anunţă: Vaccin pentru coronavirus din iunie!

Sir John Bell, om de ştiinţă de top de la Oxford, spune că speră să vadă în luna iunie un semn că vaccinul testat de echipa sa funcţionează. Bell a declarat duminică în faţa presei că "şansele de reusită sunt destul de bune" şi că "probabilitatea de succes creşte pe zi ce trece", potrivit NBC News.

Cercetătorii speră că au destule date din testele din etapa a doua pentru ca "să avem dovada că vaccinul are eficienţă la începutul lunii iunie".

Grupul de la Oxford este unul din multele de acest gen aflate în cursa contra cronometru pentru un vaccin eficient şi sigur împotriva coronavirusului.

Peste 230.000 de oamenu au murit în toată lumea din cauza COVID-19, iar peste 3.3 milioane de persoane au fost infectate.

Bell spune că în goana după vaccin, e imperativ să fim siguri că siguranţa pacienţilor rămâne o prioritate. Grupul condus de el la Oxford a efectuat deja teste pre-clinice pe primate şi a făcut şi alţi paşi pentru a se asigura că sunt foarte atenţi.

"E o mare problemă pentru noi, trebuie să ne mişcăm repede, dar să nu ratăm elemente cheie de siguranţă. Cred că avem motive să credem în eficienţă, în eficienţa vaccinului în termeni de a genera antocorpi puternici şi probabil va fi ok. Întrebarea reală este dacă profilul de siguranţă va fi bine. Pe asta ne concentrăm la aceste studii clinice", a spus Bell.

Una din marile ambiţii ale lui Sir Bell este ca toată lumea să aiba acces la vaccinul de la Oxford, mai ales ţările sărace. "Ambiţia noastră este să ne asigurăm că există acces în toată lumea la acest vaccin, dacă vom avea succes. Ţările în dezvoltare nu trebuie lăsate în urmă la cursa pentru producerea şi să avem mai multe vaccinuri disponibile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici