”Opriţi uscătoarele de mâini dacă vreţi să stopaţi răspândirea coronavirusului”, avertizează un consultant medical britanic

  • Dispozitivele de uscare a mâinilor pot crea picături contaminate
  • Virusul poate rezista în aparatele de aer până la trei ore
  • Avertismentul vine din partea unui consultant medical britanic cu experienţă de peste 27 de ani în domeniul medical
1083 afișări
Imaginea articolului ”Opriţi uscătoarele de mâini dacă vreţi să stopaţi răspândirea coronavirusului”, avertizează un consultant medical britanic

”Opriţi uscătoarele de mâini dacă vreţi să stopaţi răspândirea coronavirusului”, avertizează un consultant medical britanic

Uscătoarele de mâini ar putea transporta picăturile de apă contaminate şi depozita timp de trei ore coronavirusul în interiorul aparatului. Dr. Charlotte Fowler este consultant medical în cadrul unui spital din Londra şi are o experienţă de peste 27 de ani în domeniul medical. Ea a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că uscătoarele de mâini generează aerosoli, cunoscuţi pentru gradul ridicat de infectare cu noul coronavirus. Fowler a subliniat faptul că „înainte de pandemia COVID-19, nu ne-am îngrijorat prea mult faptul că în aerosoli existau germeni, deoarece nu reprezentau o ameninţare pentru sănătatea noastră.”

„Mi se pare ciudat că, deşi toată lumea ştie că uscătoarele de mâini creează aerosoli, utilizarea lor nu a fost tratată cu acelaşi nivel de îngrijorare precum procedurile generatoare de aerosoli din spitale. Aerosolii produşi de un uscător de mâini folosit de o persoană infectată este comparabilă cu intubarea unui pacient într-o unitate de tratament intensiv. Ştim că virusul poate rezista până la trei ore în aerosoli, iar picăturile contaminate sunt cu adevărat periculoase pentru că pot fi inhalate adânc în plămâni.” a declarat consultantul.

Dr. Fowler susţine că utilizarea aparatelor de uscare a mâinilor trebuie oprită până la crearea unor filtre speciale pentru captarea aerosolilor nocivi, pentru a avea certitudinea că sunt sigure pentru sănătate. Ea a lansat o petiţie pentru a interzice uscătoarele de mâini, pentru că reprezintă un pericol pentru sănătate în contextul pandemic actual. Pe măsură ce restricţiile sunt uşurate, pericolul de îmbolnăvire creşte în lipsa măsurilor de precauţie adecvate.

Experţii guvernamentali au furnizat dovezi cu privire la pericolul care se ascunde în uscătoare, dar măsurile în acest sens nu au fost implementate.

Dr. Fowler a acuzat guvernul că a ignorat dovezile puse la dispoziţie de specialişti şi a pus în pericol sănătatea populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici