Organizaţia Mondială a Sănătăţii are speranţa unui potenţial tratament pentru coronavirus. Tratamentele actuale doar limitează gravitatea sau durata bolii, dar nu o elimină

  • OMS se concentrează în acest moment pe 4 sau 5 tratamente promiţătoare
  • Organizaţia cu sediul la Geneva conduce iniţiativa globală pentru dezvoltarea de vaccinuri anti Covid-19
  • Tratamentele actuale doar limitează gravitatea sau durata bolii, dar nu o elimină
861 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Mondială a Sănătăţii are speranţa unui potenţial tratament pentru coronavirus. Tratamentele actuale doar limitează gravitatea sau durata bolii, dar nu o elimină

Sursa foto: profimedia

Datele clinice publicate luna trecută despre Remdesivir au crescut speranţele că ar putea exista un tratament eficient. Mai multe studii privind combinaţiile de medicamente antivirale au sugerat, de asemenea, că pot ajuta pacienţii să lupte împotriva virusului.

Rezultatele unor teste efectuate în Hong Kong,  au demonstrat că o combinaţie triplă de medicamente antivirale au ameliorat simptomele pacienţilor cu infecţii uşoare până la moderate de Covid-19 iar cantitatea de virus din corpul lor s-a redus rapid.

Peste 100 de vaccinuri potenţiale pentru COVID-19 sunt dezvoltate, iar ca durată pentru a fi testate şi implementate vor mai trebui să treacă cel puţin 12 luni. Dar cel mai important, ele trebuie să-şi demonstreze eficenţa împotriva virusului incurabil la ora actuală.

În cazul anumitor ţări, avertismentele OMS nu au prins contur, cum ar fi cazul Braziliei sau al Statelor Unite. SUA a criticat deschis Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru manipularea pandemiei şi colaborarea cu specialiştii chinezi pentru aflarea sursei pandemiei.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se concentrează pe redeschiderea rapidă a economiei şi ignoră recomandărilor experţilor din domeniul sănătăţii. Virusul a ucis în Statele Unite peste 80.000 de oameni, cifră care plasează ţara pe un podium funerar, cu cel mai mare număr de decese din lume, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici