Parlamentul European suspendă 130 de evenimente organizate la Bruxelles din cauza Covid-19

  • Pe parcursul următoarelor trei săptămâni, 130 de evenimente, cum ar fi expoziţii sau conferinţe externe la sediul Parlamentului, la care urmau să participe până la 7.000 de persoane vor fi anulate.
  • De asemenea, s-a decis ca vizitatorii să nu mai aibă acces în instituţie în această perioadă.
  • Parlamentul European este vizitat anual de peste 700.000 de persoane, se arată într-un comunicat remis de PE, luni seara.
665 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European suspendă 130 de evenimente organizate la Bruxelles din cauza Covid-19

PE suspendă 130 de evenimente organizate la Bruxelles din cauza Covid-19

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunţat, luni, că Parlamentul European va suspenda 130 de evenimente programate să aibă loc în următoarele trei săptămâni, ca măsură de precauţie la epidemia cu noul coronavirus Covid-19.

„Evaluăm răspândirea Coronavirus zilnic, în strânsă cooperare cu serviciile de sănătate europene, precum şi cu autorităţile naţionale. În urma acestei evaluări, am decis să luăm noi măsuri de precauţie. Vom limita accesul vizitatorilor în Parlament”, a transmis David Sassoli, potrivit unui comunicat de presă remis de PE.

Pe parcursul următoarelor trei săptămâni, 130 de evenimente, cum ar fi expoziţii sau conferinţe externe la sediul Parlamentului, la care urmau să participe până la 7.000 de persoane vor fi anulate.

De asemenea, s-a decis ca vizitatorii să nu mai aibă acces în instituţie în această perioadă. Parlamentul European este vizitat anual de peste 700.000 de persoane, se arată într-un comunicat remis de PE, luni seara.

David Sassoli a anunţat că lucrările parlamentare vor continua, inclusiv sesiunea plenară.

„În ceea ce priveşte administraţia şi personalul PE, solicităm tuturor celor care au vizitat una dintre zonele afectate sau au fost în contact cu o persoană infectată să lucreze de acasă şi să-şi monitorizeze îndeaproape starea de sănătate. Europarlamentarilor li se recomandă să aplice acelaşi principiu al responsabilităţii.

Parlamentul are datoria de a-şi menţine activitatea legislativă. Prin urmare, activităţi precum următoarea sesiune plenară, şedinţele comitetului, Conferinţa Preşedinţilor, precum şi activitatea biroului preşedintelui se vor desfăşura conform planificării", a mai transmis preşedintele Parlamentului European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici