PNL nu sprijină proiectul USR PLUS care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare

Liberalii nu sprijină proiectul USR PLUS, care prevede acordarea unei zile libere celor care se vaccinează, anunţă preşedintele PNL, Ludovic Orban: „Nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de le al unor parteneri care nu au discutat cu noi şi care excede strategiei de vaccinare”.

204 afișări
Imaginea articolului PNL nu sprijină proiectul USR PLUS care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare

PNL nu sprijină proiectul USR PUS care prevede acordarea unei zile libere pentru vaccinare

Liberalii nu sprijină proiectul USR PLUS, care prevede acordarea unei zile libere celor care se vaccinează, anunţă preşedintele PNL, Ludovic Orban: „Nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de le al unor parteneri care nu au discutat cu noi şi care excede strategiei de vaccinare”.

„Nu s-a discutat la nivelul coaliţiei (de guvernare - n.r.), nu face parte di strategia de vaccinare, care e stabilită la nivel guvernamental. Noi am încurajat copaniile să se implice în procesul de vaccinare şi foarte multe companii au arătat responsabilitate, au îndemnat angajaţii şi au organizat în condiţii exemplare procesul de vaccinare. Cred că strategia stabilită de guvern trebuie să rămână strategia de vaccinare. Ca atare, nu avem niciun fel de obligaţie de a susţine un proiect de le al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nu au discutat nici la nivel guvernamental şi care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare”, spune Ludovic Orban.

Liderul liberal afirmă că în România campania de vaccinare se derulează în condiţii bune.

„Avem rezultate care sunt surprinzătoare pentru mulţi, care, în comparaţie cu alte ţări ne situează într-o poziţie, iar România este apreciată cum a organizat această campani de vaccinare. (...) Adică să le facem <cadou> fimelor, companiilor şi angajatorilor să plătească o zi liberă celor care se vaccinează? Nu mi se pare normal”, adaugă Orban.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de o zi liberă, potrivit unei iniţiative legislative depusă în luna aprilie de deputaţii USR PLUS Oana Ţoiu şi Radu Molnar.

„Venim în faţa românilor cu un proiect care să încurajeze vaccinarea. Suntem conştienţi că e singura variantă pentru a scăpa de pandemie. La cerere, angajaţii vor avea o zi liberă pentru a se vaccina. Proiectul arată că USR PLUS şi coaliţia de guvernare se aşează pe drumul combaterii pandemiei. Ştim că sunt mulţi români care s-au vaccinat la centre în afara localităţii lor, aşa că venim în întâmpinarea acestei probleme cu o iniţiativă legislativă”, a transmis deputatul USR PLUS Radu Molnar, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Iniţiativa modifică Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi propune ca persoanele care se vaccinează să beneficieze de:

a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaţilor;

b) o zi scutire de frecvenţă, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

c) de asemenea, pot beneficia de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, şi unul dintre părinţi în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici