Prima ţară care a învins valul Omicron? Scade vizibil numărul cazurilor noi: "A fost un val scurt"

  • Scade vizibil numărul noilor cazuri de COVID-19, inclusiv a cazurilor cu Omicron
  • Numărul zilnic de cazuri de infectări este nesigur, deoarece poate fi afectat de numărul diferit de teste
  • Africa de Sud a fost în fruntea valului Omicron
4651 afișări
Imaginea articolului Prima ţară care a învins valul Omicron? Scade vizibil numărul cazurilor noi: "A fost un val scurt"

Prima ţară care a învins valul Omicron? Scade vizibil numărul cazureilor noi: "A fost un val scurt"

Scăderea vizibilă a noilor cazuri de COVID-19 în Africa de Sud din ultimele zile poate semnala că ţara a depăşit vârful ultimului val de infectări cu Omicron, spun experţii medicali.

Numărul zilnic de cazuri de infectări este nesigur, deoarece poate fi afectat de numărul diferit de teste, întârzieri de raportare şi alte fluctuaţii. Dar oferă un indiciu că infecţiile cu Omicron scad rapid după un vârf feroce. Africa de Sud a fost în fruntea valului Omicron.

După ce a atins un maxim de aproape 27.000 de cazuri noi la nivel naţional, cifrele au scăzut la aproximativ 15.424. În provincia Gauteng – cea mai populată din Africa de Sud, cu 16 milioane de locuitori, inclusiv cel mai mare oraş, Johannesburg, şi capitala, Pretoria – scăderea a început mai devreme şi continuă.

„Scăderea numărului de cazuri noi la nivel naţional, combinată cu scăderea susţinută a cazurilor noi observate aici în provincia Gauteng, care timp de câteva săptămâni a fost epicentrul acestui val, indică faptul că am trecut de vârf”, spune Marta Nunes, cercetător principal la Departamentul de analiză a bolilor infecţioase al Universităţii din Witwatersrand.

"A fost un val scurt (...) şi vestea bună este că nu a fost foarte grav în ceea ce priveşte spitalizările şi decesele", a adăugat ea pentru AP. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici