Rafila, despre Covid: Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că şi în România, la fel ca în alte ţări, Covid începe să fie tratat ca o viroză obişnuită, dar spune că autorităţile sanitare nu pot abandona măsurile care vizează asigurarea capacităţilor de testare, de evaluare, de tratament.

733 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre Covid: Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită

Rafila, despre Covid: Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că în România se înregistrează încă o transmitere comunitară a noului corovanirus.

„Comparativ cu marţea trecută au fost cu aproape o mie de cazuri mai puţin, ceea ce îmi sugerează că există o încetinire a transmiterii şi dacă această încetinire se va consolida în zilele următoare cred că ne îndreptăm rapid spre sfârşitul valului 5. Şi cred că este aşa că am încercat să privesc într-un context mai larg lucrurile, să nu mă refer exclusiv la România, şi toate ţările din regiunea europeană a OMS se află acum pe un trend descendent şi cred că zilele următoare vom putea confirma acest trend descendent şi în România”, a declarat marţi Alexandru Rafila, la TVR.

Întrebat de ce în Spania virusul este tratat ca o viroză, ministrul a spus că acelaşi lucru se întâmplă şi în România.

„Şi la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obişnuită, dar asta nu înseamnă că noi nu avem o responsabilitate ca şi autorităţi de sănătate să păstrăm măsurile medicale în vigoare, care înseamnă capacitatea de testare, capacitatea de evaluare a pacienţilor, medicaţia antivirală, toate lucrurile astea rămân funcţionale”, a explicat Alexandru Rafila.

El crede că nu vor mai fi introduse restricţii, iar întrebat despre posibilitatea apariţiei unui val 6 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a spus: „Este sfârşitul valului 5, nu îmi place să fiu profet”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici