Răsturnare de situaţie. Coronavirusul ar fi ajuns la om de la câinii maidanezi, nu de la lilieci. Teoria publicată de cercetători

  • Cercetătorii de la Universitatea din Ottawa susţin că noul coronavirus ar fi ajuns la om de la câini şi nu de la lilieci, aşa cum se credea iniţial.
  • Câinii maidanezi din China care ar fi mâncat carne de liliac ar fi transmis virusul mai departe la om.
  • Teoria este contestată de alţi experţi care studiază apariţia noului coronavirus.
6154 afișări
Imaginea articolului Răsturnare de situaţie. Coronavirusul ar fi ajuns la om de la câinii maidanezi, nu de la lilieci. Teoria publicată de cercetători

Răsturnare de situaţie. Coronavirusul ar fi ajuns la om de la câinii maidanezi, nu de la lilieci. Teoria publicată de cercetători

O echipă de cercetători de la Universitatea Ottawa din Canada susţin că noul coronavirus ar fi ajuns la om prin intermediul câinilor maidanezi, şi nu direct de la lilieci.

Cel mai bun prieten al omului ar putea fi responsabil pentru cea mai mortală pandemie din ultimele decenii, susţin cercetătorii.

Experţii au căutat până acum animalul intermediar care a transmis boala COVID-19 la om de la apariţia epidemiei în decembrie.

Echipa din Ottawa susţine că noul coronavirus au făcut trecerea de la maidanezi la oameni, fiind animalul de legătură căutat. Sunt peste 2 milioane de persoane infectate în acest moment, iar 125.000 au murit peste tot în lume.

Şeful echipei de cercetare, profesorul Xuhua Xia, spune că "noul coronavirus s-a transmis de la lilieci la câinii maidanezi care au mâncat carnea de liliac. Originea COVID-19 este de interes vital pentru criza mondială de sănătate. Observaţiile noastre au permis formarea unei noi ipoteze pentru originea şi transmiterea iniţială. Strămouşul COVID-19 şi cea mai apropiată rudă, un coronavirus de liliac, a infectat intestinul câinilor şi cel mai probabil a evoluat rapid în virusul care a făcut trecerea la om. Asta sugerează importanţa monitorizării coronavirusurilor de tipul SARS la câinii sălbatici în lupta cu COVID-19", a spus profesorul Xia în jurnalul Biologie Moleculară şi Evoluţie.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici