Rata infecţiilor cu noul coronavirus creşte în Germania pe măsură ce ţara relaxează măsurile restrictive

  • Date oficiale arată că numărul infectărilor este în creştere în Germania pe măsură ce restricţiile sunt relaxate
  • Institutul Robert Koch a raportat o creştere a ratei de reproducere a virusului
  • Raportul vine la scurt timp după ce sâmbătă mii de germani s-au adunat pentru a protesta împotriva noilor măsuri adoptate
2632 afișări
Imaginea articolului Rata infecţiilor cu noul coronavirus creşte în Germania pe măsură ce ţara relaxează măsurile restrictive

Sursa foto: profimedia

Cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri o relaxare pe scară largă la nivel naţional a măsurilor restrictive impuse în ultimele luni din cauza pandemiei. Toate magazinele se vor redeschide, elevii se vor întoarce treptat la cursuri şi campionatul german de fotbal se va relua de la sfârşitul săptămânii viitoare. De asemenea, muzeele, restaurantele şi hotelurile îşi vor relua activitatea.

Sâmbătă s-au înregistrat proteste în toată Germania. Mii de oameni au invadat străzile oraşelor precum Berlin, Frankfurt, Stuttgart sau Munchen. Protestatarii au cerut ca măsurile deja relaxate să fie ridicate mai repede pentru a se putea întoarce la viaţa normală de dinainte de pandemie. În timpul manifestaţiilor s-a lăsat cu violenţe. Mai mulţi demonstranţi au intrat în conflict cu forţele de ordine pentru că nu au respectat măsurile de distanţare socială.

Deşi Germania a fost lăudată pentru modul în care a contracarat pandemia, mai multe focare de infecţie au izbucnit în teritoriu.

Datele oferite de Institutul Robert Koch sunt estimări iar oficialii germani au declarat că dacă numărul infecţiilor va creşte rapid, restricţiile vor fi impuse din nou. Germania este a şaptea ţară din lume ca număr de pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici