Record de cazuri de coronavirus în ţara apreciată în primăvară pentru gestionarea primului val al pandemiei

  • Germania a înregistrat 11.287 de cazuri, cu 3.700 mai multe faţă de ziua precedentă.
  • Bilanţul depăşeşte cu mult recordul de 7.830 de noi infecţii.
  • 380.762 de persoane au fost infectate cu virusul în Germania până la această dată.
6976 afișări
Imaginea articolului Record de cazuri de coronavirus în ţara apreciată în primăvară pentru gestionarea primului val al pandemiei

Profimedia

Pentru prima dată de la începerea pandemiei, numărul de noi infecţii cu SARS-CoV-2 a depăşit 10.000 de cazuri în mai puţin de 24 de ore în Germania, potrivit datelor oficiale publicate joi, 22 octombrie. Germania a înregistrat 11.287 de cazuri, cu 3.700 mai multe faţă de ziua precedentă. Bilanţul depăşeşte cu mult recordul de vinerea trecut, cu 7.830 de noi infecţii înregistrate în ţară de institutul Robert Health Watch Institute. Koch, notează Le Figaro.
 
Germania, la fel ca toate ţările europene, se confruntă cu o creştere accentuată a cazurilor de infecţie cu Covid-19 de câteva săptămâni. Confruntate cu revenirea epidemiei, autorităţile germane au înăsprit măsurile împotriva pandemiei, adoptând în special interdicţii care vizează adunările. De asemenea, s-au decis restricţii locale, la fel ca la Berlin, unde purtarea măştilor a fost impusă pe anumite străzi aglomerate.
 
Cancelarul Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, concetăţenilor săi să reducă cât mai mult posibil întâlnirile, încurajându-i chiar să rămână acasă. ”Ce va fi la iarna, cum va fi Crăciunul nostru, se va decide în zilele şi săptămânile viitoare”, a avertizat ea. 
 
Ţara, apreciată pentru gestionarea primului val în primăvară, a doborât în ​​ultimele zile mai multe recorduri pentru noi contaminări în 24 de ore. Cu aceste noi cifre, cel puţin 380.762 de persoane au fost infectate cu virusul în Germania, în timp ce numărul total al deceselor a ajuns la 9.875. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici