Record de infectări în Marea Britanie. Vor fi impuse noi restricţii?

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de Covid-19 de la începutul pandemiei - 78.610 de cazuri noi miercuri,15 decembrie. Recordul anterior a fost de 68.053 la 8 ianuarie 2021 când Regatul Unit era în izolare.

1163 afișări
Imaginea articolului Record de infectări în Marea Britanie. Vor fi impuse noi restricţii?

Potrivit BBC, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de cazuri zilnice de Covid-19 de la începutul pandemiei - 78.610 de cazuri noi pe 15 decembrie. Recordul anterior a fost de 68.053 la 8 ianuarie 2021 când Regatul Unit era în izolare.Vorbind la o conferinţă de presă, directorul medical al Angliei, profesorul Chris Whitty, a avertizat că recordurile vor fi doborâte în următoarele câteva săptămâni.Premierul Boris Johnson a declarat că este absolut vital ca toată lumea să se vaccineze cu cea de-a treia doză. 

Profesorul Chris Whitty a spus că ţara se confruntă cu două epidemii separate, una cauzată de varianta Omicron „în creştere foarte rapidă” şi cealaltă de varianta Delta. El a încurajat oamenii să facă teste înainte de a vizita persoanele vulnerabile şi să se întâlnească numai în aer liber.

Premierul a spus că guvernul nu anulează evenimentele de Crăciun prin restricţionarea adunărilor sau închiderea barurilor şi restaurantelor, dar i-a avertizat pe oameni să se gândească cu atenţie la cum socializează. 

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, exclude introducerea de noi restricţii în următoarele săptămâni, dar a insistat că măsurile în vigoare în prezent sunt cele corecte. Tot miercuri, 656.711 s-au vaccinat cu rapel sau cu a treia doză de vaccin. 165 de persoane testate pozitiv pentru Covid în ultimele 28 de zile au decedat astăzi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici