Record negativ de decese. Gheorghiţă: „Tot mai multe persoane vulnerabile se infectează”

Tot mai multe persoane vulnerabile se infectează cu virusul SARS-CoV-2 şi ajung la spital în stare gravă, spune preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), întrebat dacă numărul mare de decese de miercuri are legătură cu aglomerarea spitalelor.

1555 afișări
Imaginea articolului Record negativ de decese. Gheorghiţă: „Tot mai multe persoane vulnerabile se infectează”

Gheorghiţă, despre recordul de decese: „Tot mai multe persoane vulnerabile se infectează”

Valeriu Gheorghiţă spune că nu sunt informaţii cum că aglomerarea spitalelor ar avea legătură cu numărul mare de decese.

„Este greu de spus la acest moment. Nu am aceste date, dar au legătură cu faptul că mult prea multe persoane vulnerabile se infectează, sunt nevaccinate şi ajung la spital şi evoluţia bolii, din păcate, este una mult mai agresivă la aceste categorii de persoane”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a spus că sunt date ştiinţifice care spun că în contextul infecţiei cu varianta Delta, riscul de spitalizare este de cel puţin două ori mai mare.

„Practic, de aici înţelegem că evoluţia bolii este posibil mai virulentă, mai agresivă la persoanele vulnerabile. De asta este nevoie să ne vaccinăm. Nu avem altă modalitate prin care să reducem riscul de a face o formă gravă”, a mai spus Gheorghiţă.

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record absolut al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19: 328 de decese. Au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici