Record negativ în pandemie. Italia a anunţat cel mai mare număr de cazuri Covid din ultimele opt luni

Italia a anunţat cel mai mare număr de cazuri Covid-19 de la începutul lunii aprilie.

14758 afișări
Imaginea articolului Record negativ în pandemie. Italia a anunţat cel mai mare număr de cazuri Covid din ultimele opt luni

Record negativ în pandemie. Italia a anunţat cel mai mare număr de cazuri Covid din ultimele opt luni

Italia a anunţat vineri 20.497 de cazuri noi faţă de 12.527 înregistrate joi. Au fost 118 decese într-o singură zi, faţă de 79 joi.

În total, în ultimele 24 de ore au fost făcute 716.287 de teste, faţă de 312.828 anterioare.

Rata de pozitivitate este de 2,86%, în scădere. În schimb, în Italia sunt 816 pacienţi la terapie intensivă, cu cinci mai mulţi decât joi, potrivit agenţiei ANSA.

În Italia, pragul de 20.000 de cazuri nu a mai fost atins din 3 aprilie, când au fost înregistrate 21.261 de infectări.

În ceea ce priveşte numărul de decese - 118 -, această limită a fost atinsă pe 28 mai.

„În ultimele săptămâni s-a înregistrat o tendinţă de creştere a epidemiei, chiar dacă mai târziu decât în alte ţări europene. Circulaţia virusului este mai mare în zonele de nord-est, iar grupele de vârstă cele mai afectate sunt cele sub 20 de ani şi între 30 şi 49 de ani", a subliniat preşedintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici