Restricţii în 7 localităţi din judeţul Ilfov, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Măsurile vor fi la fel ca în Bucureşti

  • În localităţile Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroeşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori.
  • Se va impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice la personele cu vârsta peste 5 ani.
  • Se vor închide restaurantele, cafenelele şi alte servicii care presupun interacţiunea cu publicul, în interior.
20056 afișări
Imaginea articolului Restricţii în 7 localităţi din judeţul Ilfov, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mia de locuitori. Măsurile vor fi la fel ca în Bucureşti

Profimedia

Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, joi, la Digi24, că în localităţile Brăneşti, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroeşti, Dragomireşti Vale, Mogoşoaia şi Popeşti Leordeni incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori.

Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidenţa cumulată cazurilor. Focare avem la Bragadiru într-un cămin de bătrâni, 3 cazuri, şi 27 de cazuri într-un alt cămin de bătrâni, la Popeşti-Leordeni”, a spus Zamfir.

În cele şapte localităţi din Ilfov se va impune obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere gura şi nasul de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spaţii publice deschise, se vor închide restaurantele, cafenelele şi alte servicii care presupun interacţiunea cu publicul, în interior. Restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele care sunt cazate.

Prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov se va interzice activitatea în domeniul jocurilor de noroc şi se va suspenda temporar activitatea didactică, elevii intrând în scenariul 3, cursurile urmând să aibă loc online.

Prefectul din Ilfov a spus că din discuţiile pe care le-a avut cu inspectorii şcolari, există capacitatea şi posibilitatea de a ţine lecţiile în sistem online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici