Rezultatele analizelor în cazul bebeluşului din Târgu-Jiu, suspect de coronavirus

  • Rezultatul testelor făcute pentru coronavirus la bebeluşul de opt luni şi mama acestuia, din Târgu-Jiu, judeţul Gorj, sunt negative.
  • Analizele au fost realizate la Institutul „Matei Balş” din Capitală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
1074 afișări
Imaginea articolului Rezultatele analizelor în cazul bebeluşului din Târgu-Jiu, suspect de coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Testele pentru coronavirus efectuate pentru fetiţa de opt luni şi mama acestuia, din oraşul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, sunt negative, ceea ce înseamnă că aceştia nu sunt infectaţi cu noul COVID-19. "Rezultatele au ieşit negative şi pentru coronavirus, şi pentru gripă. Ambele sunt negative şi pentru mamă, şi pentru copil. Acum avem medicul epidemiolog, o să discutăm să vedem ce facem în situaţia de acum", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu.

Testele pentru coronavirus au fost efectuate la Institutul Matei Balş din Bucureşti, iar cele pentru gripă la Timişoara. Primul test pentru gripă a fost pozitiv.


Bebeluşul de opt luni şi mama lui, care a venit recent din Italia, au fost izolaţi, duminică, în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. "În data de 1 martie 2020, s-au prezentat în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, o mămică şi un bebeluş care prezenta semne de răceală.

Mama a relatat că s-a întors, în data de 18 februarie, din Italia - zona Varese/ Lombardia, fapt pentru care copilul a fost internat şi izolat, s-a efectuat testul rapid pentru gripă, care este pozitiv, gripa tip B .

Ulterior au fost recoltate probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă (RT-PCR) precum şi teste pentru depistarea virusului COVID -19, atât lui, cât şi mamei", se precizează într-un comunicat de presă al DSP Gorj, remis MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici