Rezultatele din Brazilia arată că vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinovac are o eficienţă de doar 50,4%

  • Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Sinovac din China s-a dovedit a fi eficient în 50,4% din cazuri în studiile clinice din Brazilia, potrivit ultimelor rezultate publicate de cercetători.
  • Acesta arată că vaccinul este semnificativ mai puţin eficient decât datele anterioare sugerate, fiind cu puţin peste limita de 50% necesară pentru depunerea cererilor de aprobarea.
  • Vaccinul chinez este unul dintre cele două pe care guvernul brazilian le-a testat.
  • Brazilia a fost una dintre ţările cele mai afectate de Covid-19
3491 afișări
Imaginea articolului Rezultatele din Brazilia arată că vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinovac are o eficienţă de doar 50,4%

Rezultatele din Brazilia arată că vaccinul chinez dezvoltat de Sinovac are o eficienţă de doar 50,4%

Sinovac, o companie biofarmaceutică din Beijing, se află în spatele CoronaVac. Funcţionează prin utilizarea particulelor virale ucise pentru a expune sistemul imunitar al organismului la virus fără a risca un răspuns grav la boală.

Mai multe ţări, inclusiv Indonezia, Turcia şi Singapore, au făcut comenzi pentru vaccin.

Cercetătorii de la Institutul Butantan, care a efectuat studiile în Brazilia, au anunţat că vaccinul a avut o eficacitate de 78% împotriva cazurilor „uşoare până la severe” de Covid-19. Dar marţi au dezvăluit că în calculele pentru această cifră nu includeau date de la un grup de „infecţii foarte uşoare” în rândul celor care au primit vaccinul care nu a necesitat asistenţă clinică. Odată cu includerea acestor date, rata de eficacitate este acum de 50,4%, au spus cercetătorii.

Dar Butantan a subliniat că vaccinul este 78% eficient în prevenirea cazurilor uşoare care au necesitat tratament şi 100% eficient în eliminarea cazurilor moderate până la grave.

Studiile Sinovac au dat rezultate diferite în diferite ţări. Luna trecută, cercetătorii turci au spus că vaccinul Sinovac este eficient cu 91,25%, în timp ce Indonezia, care şi-a lansat miercuri programul de vaccinare în masă, a declarat că este eficient în 65,3% din cazuri. Ambele au fost rezultate intermediare ale studiilor.

Au existat îngrijorări şi critici conform cărora studiile chineze cu vaccin nu sunt supuse aceluiaşi control şi niveluri de transparenţă ca omologii săi occidentali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici