Rusia a anunţat al doilea vaccin împotriva COVID-19, după Sputnik V. Ce nume poartă noul antidot promovat de Putin

  • Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19, conform registrului său de medicamente autorizate.
  • Vladimir Putin a anunţat aprobarea vaccinului într-o şedinţă de guvern miercuri.
  • "Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin", a spus Putin în declaraţia difuzată de televiziunea de stat.
2754 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat al doilea vaccin împotriva COVID-19, după Sputnik V. Ce nume poartă noul antidot promovat de Putin

Rusia a aprobat al doilea vaccin împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de Putin

Vaccinul a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia şi a finalizat testele umane în stadiul incipient luna trecută. Cu toate acestea, rezultatele nu au fost încă publicate şi un studiu la scară largă, cunoscut sub numele de Faza III, nu a început încă, relatează Reuters.

"Trebuie să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin", a spus Putin într-o delcaraţie pentru televiziunea de stat.

„Continuăm să cooperăm cu partenerii noştri străini şi ne vom promova vaccinul în străinătate”, a adăugat preşedintele rus.

Vaccinul numit EpiVacCorona, este al doilea autorizat pentru utilizare în Rusia.

Acest vaccin, bazat pe un vector de adenovirus, a fost, de asemenea, înregistrat înainte de studiile de fază III. A existat doar un studiu pe 100 de voluntari între 18 şi 60 de ani în Novosibirsk.

Un proces pe scară largă efectuat cu EpiVacCorona va începe probabil în noiembrie sau decembrie, potrivit agenţiei de ştiri TASS. Procesul ar trebui să implice 30.000 de voluntari, dintre care primii 5.000 vor fi rezidenţi din Siberia, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 1.340.000 de infecţii, al patrulea în lume în spatele Statelor Unite, India şi Brazilia.

Un alt vaccin împotriva COVID-19 este dezvoltat de Institutul Chumakov din Sankt Petersburg. Un studiu clinic în stadiu incipient care să implice aproximativ 300 de persoane este programat să înceapă pe 19 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici