Schimbare de abordare în lupta cu COVID-19. Belgia ia în calcul introducerea unui certificat verde „întărit”

  • În Belgia, există ipoteza unui certificat verde care îi exclude pe cei nevaccinaţi.
  • Certificatul verde „întărit” ar fi valabil doar pentru cei care au fost vaccinaţi sau recuperaţi recent, refuzându-li-se documentul celor care fac doar testul.
  • Ideea face parte din pachetul de recomandări prezentat de Gems, grupul belgian de experţi însărcinat să ofere consiliere medicală şi ştiinţifică Guvernului de la Bruxelles.
3248 afișări
Imaginea articolului Schimbare de abordare în lupta cu COVID-19. Belgia ia în calcul introducerea unui certificat verde „întărit”

Schimbare de abordare în lupta cu COVID-19. O ţară vestică ia în calcul introducerea unui certificat verde „întărit”

Noile măsuri luate pentru a reduce creşterea îngrijorătoare a infecţiilor vor fi discutate mâine. Având în vedere alegerile executivului, 'CTS belgian' a întocmit un document cu recomandări, care a intrat în posesia ziarul „Le Soir”. Potrivit experţilor, biletul de siguranţă Covid, denumirea belgiană a permisului verde, ar trebui în primul rând redenumit drept „permis Covid”, deoarece numele original „creează un fals sentiment de securitate”, relatează Le Soir, citând documentul.

De asemenea, noul permis Covid ar trebui eliberat doar persoanelor care au fost complet vaccinate sau recuperate în ultimele şase luni, lăsându-i astfel pe dinafară pe cei care nu au fost încă vaccinaţi. Posibila restricţie a certificatului a fost preluată în scurt timp de mai multe ziare drept „soluţia de la Berlin”, făcând aluzie la regulile în vigoare în capitala Germaniei de la sfârşitul lunii august şi care prevăd un permis verde „întărit” pentru cei care doresc să meargă la discotecă sau în cluburi de noapte. 

Boom de cazuri de coronavirus şi în Olanda/Ţările de Jos, care în ultimele 24 de ore a înregistrat 19.274 de noi infecţii, depăşind cu mult recordul de aproape 3.000 de joia trecută. În săptămâna 7-13 noiembrie, numărul mediu de persoane infectate a crescut cu 19,2%, depăşind nivelul de 18,5% din octombrie cu un an în urmă. Amsterdam este oraşul cu cele mai multe cazuri (925), urmat de Rotterdam (468), Haga (428), Tilburg (305) şi Utrecht (304).

Un total de 39 de municipalităţi au raportat 100 sau mai multe infecţii noi. Creşte şi pacienţii internaţi în spital din cauza Covid, +122, pentru un total de 1.985, cel mai mare număr de după 19 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici