Şeful OMS face apel la oameni să doneze 7 dolari pentru "a finanţa o doză de vaccin" câtre ţările sărace şi în curs de dezvoltare

  • Şeful OMS îndeamnă oamenii să doneze 7 dolari pentru "a finanţa o doză de vaccin".
  • Oamenii din întreaga lume sunt încurajaţi să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin împotriva COVID-19 într-o acţiune condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a strânge fonduri suplimentare pentru programul internaţional Covax.
  • Programul Covax are ca scop partajare echitabilă a vaccinurilor COVID-19 prin oferirea de doze câtre ţările sărace şi în curs de dezvoltare.
935 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS face apel la oameni să doneze 7 dolari pentru "a finanţa o doză de vaccin" câtre ţările sărace şi în curs de dezvoltare

Şeful OMS face apel la oamenii să doneze 7 dolari pentru "a finanţa o doză de vaccin" câtre ţările sărace şi în curs de dezvoltare

Lansând miercuri campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că organizaţia va permite oricui doreşte „să joace un rol în vaccinarea lumii cu o donaţie simplă”.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mici.

Campania va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

„Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros într-un comunicat.

Campania este programată să se lanseze ţară cu ţară în decursul acestui an. Platformă campaniei este http://www.gogiveone.org.

Programul Covax îşi propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin Covid-19 pentru ţările cu venituri mici până la sfârşitul anului 2021.

Numărul infectărilor COVID-19 se aproprie de 150 de milioane la nivel global. Peste 3,14 milioane de persoane au murit de la începutul pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici