Soluţia în lupta cu pandemia de coronavirus. Ce înseamnă imunitatea de turmă şi cum se obţine

  • Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a folosit primul termenul asociat cu infectarea în masă.
  • Imunitatea de comunitate sau imunitatea de turmă înseamnă infectarea a cel puţin 60% din populaţie
  • Dacă este mai multă lume infectată, virusul nu va mai circula
8417 afișări
Imaginea articolului Soluţia în lupta cu pandemia de coronavirus. Ce înseamnă imunitatea de turmă şi cum se obţine

Soluţia în lupta cu pandemia de coronavirus. Ce înseamnă imunitatea de turmă şi cum se obţine. Sursă: Captură Youtube

Englezii se concentrează pe întârzierea şi reducerea vârfului actualei pandemii, nu pe stoparea acesteia. Imunitatea de comunitate sau de turmă este imperios necesară în acest moment, susţin virusologii din Marea Britanie, altfel coronavirusul se va întoarce mai puternic în viitorul sezon de iarnă.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, 60% din populaţie trebuie să contracteze virusul şi va căpăta imunitate. În acest scenariu virusul nu va mai circula şi vor fi protejaţi cei care nu au căpătat încă imunitate. Ideal ar fi ca imunitatea de turmă să fie obţinută prin vaccin, numai că cel mai optimist termen de lansare în masa a acestuia este de 1 an.

Acest plan este unul controversat. Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a pus la îndoială abordarea Marii Britanii, de a dezvolta imunitate de turmă pentru că nu cunoaştem destule lucruri despre acest virus iar populaţia nu a fost expusă la el suficient de mult timp ca să ştim ce face în termeni de imunologie.

Strategia lui Boris Johnson, premierul britanic, pentru combaterea COVID-19: încearcă încetinirea epidemiei până la atingerea imunităţii de grup

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici