Video Ţara în care 60% din populaţie ar putea fi infectată cu virusul 2019-nCov, pentru a căpăta imunitate

  • Patrick Vallance, a declarat, vineri, într-o intervenţie televizată, că rata de infectare cu coronavirus ar putea ajunge la 60% în rândul britanicilor.
  • O rată ridicată a îmbolnăvirilor ar asigura populaţiei imunitate de grup, este de părere Vallance.
  • Vallance este consilier al Guvernului britanic în domeniul sănătăţii.
8582 afișări

Anterior, premierul Boris Johnson afirmase că multe familii de britanici şi-i vor pierde pe cei dragi, din cauza epidemiei, scrie Bloomberg.

Atitudinea aparent relaxată a autorităţilor britanice în faţa epidemiei a atras numeroase critici. Multe persoane susţin că măsurile luate de autorităţi pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus sunt firave în raport cu cele promovate de alte state.

„Mă tem că Marea Britanie nu reacţionează suficient de repede”, a spus Devi Sridhar, specialist politici de sănătate publică în cadrul Universităţii din Edinburgh. „Cuvântul cheie este viteza. Asta este ce am dedus din evoluţia acestui virus, dat fiind gradul înalt de contagiune”, a spus Sridhar.

Vallance a apărat măsurile luate de Guvernul britanic, spunând că oficialii încearcă să atenueze amploarea fenomenului şi nu să suprime epidemia. Potrivit acestuia, o rată de infectare cu 60% ar ajuta populaţia să îşi creeze „imunitate de grup” în raport cu virusul. 

Întrebat de ce Marea Britanie nu a interzis evenimente de mare amploare, cum ar fi meciul de rugby din cadrul Ligii celor Şase Naţiuni, programat sâmbătă, Vallance a răspuns: „E uşor să spui – sistaţi meciul acela sau pe celălalt dar, în realitate, asta nu ar stopa transmiterea bolii. Cred că virusul se transmite în special în pub-uri şi alte localuri unde se adună lumea ca să îi privească pe jucători, şi nu neapărat pe stadion”.

60% din populaţia Marii Britanii reprezintă aproximativ 40 de milioane de oameni. Dacă nivelul pandemei ar atinge acest nivel, atunci Regatul Britanic s-ar confrunta cu nu mai puţin de 800.000 de decese, luând în calcul o rată a mortalităţii de 2%.

„Imunitatea de grup este utilizată de regulă în cazul acelor virusuri pentru care există vaccinuri. Până acum, nu avem aşa ceva pentru coronavirus”, a mai spus Sridhar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici