Spania a înregistrat primul caz de reinfectare cu COVID-19, care transmite virusul mai departe

  • Spania a înregistrat primul caz de reinfectare cu COVID-19, care transmite virusul mai departe.
  • Este vorba despre o femeie care a fost infectată prima dată în aprilie şi din nou în septembrie.
  • Medicii de la spitalul Gregorio Marañon din Madrid au analizat cazul şi au descoperit primul pacient reinfectat care transmite virusul din nou.
6834 afișări
Imaginea articolului Spania a înregistrat primul caz de reinfectare cu COVID-19, care transmite virusul mai departe
Dr. Darío García de Viedma, cercetător Spitalul Gregorio Marañon din Madrid: Pentru prima dată am putut să demonstrăm cum are loc transmiterea virusului după reinfectare, de la pacient la persoanele din jurul său.

Pacienta a dezvoltat simptome mult mai severe şi s-a demonstrat că a doua infectare a fost cu o mutaţie nouă a virusului. Specialiştii spanioli au adunat date despre cel puţin 1.000 de tulpini ale virusului şi pot să demonstreze că noua variantă nu circula în primele luni ale anului.

Pedro Sola Campoy, Bioinformatician: Putem să vedem că există mostre de tulpini care au circulat în anumite momente şi vedem cum se separă pe ramuri.

Medicii spanioli precizează că se cunosc doar 27 de cazuri de pacienţi reinfectaţi şi că numărul este infim, în comparaţie cu milioanele de testări făcute până acum.

Laura Pérez García, cercetător Spitalul Gregorio Marañon din Madrid: Ceea ce încercăm să vedem este dacă a avut loc vreo mutaţie. În acest caz se vede că aceste 5 mostre au o mutaţie pe care o împărtăşesc. Prezintă un T în loc de C şi asta spune că au ceva în comun. Probabil că aceşti pacienţi fac parte din acelaşi lanţ de transmitere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici