Spania donează vaccin. Când va fi aprobat, Spania va dona între 5% şi 10% din vaccinurile sale împotriva COVID-19

  • Spania va dona între 5% şi 10% din vaccinurile sale împotriva COVID-19.
  • 7,5 milioane de doze vor fi distribuite până la sfârşitul anului.
  • Distribuţia universală a vaccinurilor are un rol decisiv în operaţiunea post-pandemică.
325 afișări
Imaginea articolului Spania donează vaccin. Când va fi aprobat, Spania va dona între 5% şi 10% din vaccinurile sale împotriva COVID-19

Spania donează vaccin. Când va fi aprobat, Spania va dona între 5% şi 10% din vaccinurile sale împotriva COVID-19

Spania anunţă că în acest an va dona 10% din vaccinurile sale împotriva coronavirusului către ţările din America Latină şi Caraibe. Asta înseamnă cam 7,5 milioane de doze înainte de sfârşitul anului.
 
La summit-ul organizat la Andora, prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez a menţionat că accesul la vaccin ar trebui să fie egal şi universal. Urmează ca în luna iunie să fie adoptat un plan de solidaritate.
 
„De la găsirea primelor cazuri de COVID-19 în ţară, avem cinci candidaţi la vaccinuri. Doi dintre aceştia, Soberana 02 şi Adala, sunt în faza 3 a studiilor clinice.
Sperăm că întreaga populaţie cubaneză va fi vaccinată până în 2022 cu propriile vaccinuri”, a spus Miguel Diaz-Canel, preşedinte cubanez.
 
Pandemia şi-a pus o amprentă vizibilă în America Latină. Cei 640 de milioane de locuitori ai săi reprezintă aproximativ 8% din populaţia lumii. Cu toate acestea, regiunea reprezintă aproape 30% din decesele globale cauzate de COVID-19.
 
„Distribuţia universală a vaccinurilor are un rol decisiv în operaţia post-pandemică. Iniţiativa COVAX - deşi valoroasă - este în mod clar insuficientă”, a declarat Alverto Fernandez, preşedinte argentinian, potrivit AP.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici