Spitalul Gerota oferă noi informaţii despre ofiţerul care suferă de COVID-19

  • Oficialii Spitalului Gerota, care aparţine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au transmis, marţi, clarificări cu privire la pacientul care a fost diagnosticat cu coronavirus.
  • Ofiţerul a semnat, la internarea în spital, un formular în care anunţa că nu a călătorit în străinătate.
4613 afișări
Imaginea articolului Spitalul Gerota oferă noi informaţii despre ofiţerul care suferă de COVID-19

Spitalul Gerota oferă noi informaţii despre ofiţerul care suferă de COVID-19

Clarificările au fost transmise după ce, în presă, s-a vehiculat că medicii Spitalului Gerota au ştiut încă din 7 martie că acest ofiţer are coronavirus, dar nu au anunţat autorităţile. De altfel, a fost deschis un dosar penal pentru răspândirea acestui faek news.

Bărbatul este ofiţer în rezervă în cadrul MAI din 2015, lucrează la ADP sector 4 şi s-a întors din Israel în data de 26 februarie.

„Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecţioase, inclusiv testul pentru Covid- 19”, anunţă, marţi seara, Spitalul Gerota.

Medicii de la Gerota anunţă că probele au fost trimise la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, în jurul orei 14.30.

„Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofiţer în rezerva MAI şi a fost stabil hemodinamic şi respirator până la momentul transferului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. La momentul internării, pacientul a declarat şi semnat în formularele de consimţământ că nu a călătorit în afara ţării în ultimele 2 luni. Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezenţa COVID 19 la ora 19.42 şi imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei”, se mai arată în comunicatul unităţii medicale.

Pacientul a fost transferat în cursul nopţii de luni spre marţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş în vederea continuării investigaţiilor şi a tratamentului de specialitate.

„Având în vedere perioada internării pacientului în Spitalul Gerota au fost dispuse următoarele măsuri: Restricţionarea totală a accesului în spital; Efectuarea imediată a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contacţilor direcţi; În prima parte a zilei de 10 martie a. c., toţi contacţii direcţi au fost testaţi pentru Covid-19 la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş şi rămân sub supraveghere medicală şi în izolare la domiciliu conform recomandărilor specialiştilor epidemiologici şi infecţioşi de la acest institut; Tot în data de 10 martie a.c. s-au recoltat probe şi de la pacienţii cu risc”, arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mai,
gerota,
coronavirus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici