Strânsul mâinii ca salut, un obicei care poate să dispară definitiv. Cum s-a schimbat lumea în 14 zile

  • Obiceiul de a strânge mâna ca salut este posibil să dispară definitiv în urma pandemiei de coronavirus.
  • În prezent, suntem sfătuiţi să nu ne mai atingem mâinile.
  • În Iran oamenii se salută cu piciorul, în alte ţări îşi aruncă priviri sugestive.
1775 afișări
Imaginea articolului Strânsul mâinii ca salut, un obicei care poate să dispară definitiv. Cum s-a schimbat lumea în 14 zile

Sursa foto: Profimedia

Obiceiul de a strânge mâna unei persoane în semn de salut s-ar putea să dispară definitiv. În acest moment, peste tot în lume, medicii recomandă un contact cât mai redus.

Asta înseamnă că salutul, care avea diferite forme în codul bunelor maniere, în funcţie de gradul de întâlnire, ar putea să nu mai existe şi pentru generaţiile următoare.

În Iran, unde focarul a ucis peste 850 de oameni, un video arată că bărbarţii îşi ating picioarele, în loc de mâini.

Atât strângerile de mână, cât şi sărutul sunt folosite în toată Asia. Acolo, recomandarea a fost ca ele să fie înlocuite cu salutul de tip namaste, adică o uşoară plecăciune, în semn de respect cu palmele lipite una de cealaltă în dreptul pieptului.

În Egipt, a apărut o rimă legată de descurajarea sărutului pe obraji, în special ca formă de salut între bărbaţi.

În alte state, salutul a fost înlocuit cu un simplu ridicat de mână sau cu o privire sugestivă.

Potrivit Assyria Times, strânsul de mână datează din anul 1800 î.e.n., când regii babilonieni strângeau mâna unei statui a unuia dintre zeii veneraţi pentru a permite acestuia să-şi demonstreze autoritatea sau, în alte cuvinte, pentru a fi creat transferul de putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici