Studiu: 76% dintre pacienţii cu COVID-19 care au fost spitalizaţi au încă cel puţin un simptom la şase luni de la îmbolnăvire

  • Un nou studiu a constatat că trei sferturi dintre pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 din Wuhan, China, au prezentat cel puţin un simptom persistent la şase luni de la îmbolnăvire.
  • Aproximativ 63% dintre pacienţi au raportat oboseală sau slăbiciune musculară - cel mai frecvent simptom pe termen lung.
  • Medicii spun că aceste cazuri de COVID-19 pe termen lung seamănă cu sindromul oboselii cronice, o boală care poate dura câţiva ani sau mai mult, relatează Business Insider.
1662 afișări
Imaginea articolului Studiu: 76% dintre pacienţii cu COVID-19 care au fost spitalizaţi au încă cel puţin un simptom la şase luni de la îmbolnăvire

Studiu: 76% dintre pacienţii cu COVID-19 care au fost spitalizaţi au încă cel puţin un simptom la şase luni de la îmbolnăvire

Zeci de milioane de oameni au avut până acum coronavirusul în întreaga lume. Dar întrebările persistă despre ceea ce înseamnă cu adevărat recuperarea.

Un studiu publicat vineri în prestigioasa publica'ie medicală The Lancet a constatat că 76% dintre pacienţii cu COVID-19 care au fost spitalizaţi în Wuhan, China, aveau încă cel puţin un simptom la şase luni după ce s-au îmbolnăvit. Studiul a urmărit 1.733 de pacienţi adulţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Cercetătorii au urmărit pacienţii efectuând teste de laborator, examene fizice, teste ale funcţiei pulmonare şi interviuri în persoană.

Aproximativ 63% dintre pacienţii din studiu au raportat oboseală sau slăbiciune musculară după şase luni. Alţi 26% dintre pacienţi au spus că au dificultăţi de somn, în timp ce 23% au spus că au suferit anxietate sau depresie de când s-au îmbolnăvit.

Cercetătorii au spus că, după cunoştinţele lor, acest studiu este cel mai mare de până acum care a evaluat simptomele pe termen lung ale pacienţilor COVID-19 spitalizaţi anterior. De asemenea, are cea mai lungă durată de urmărire a oricărei cercetări pe această temă până în prezent.

„Deoarece COVID-19 este o boală atât de nouă, începem doar să înţelegem unele dintre efectele sale pe termen lung asupra sănătăţii pacienţilor. Analiza noastră indica faptul că majoritatea pacienţilor continuă să traiască cu cel puţin unele dintre efectele virusului după părăsirea spitalului, şi subliniază o nevoie de îngrijire post-externare, în special pentru cei care se confrunta cu infecţii severe", a declarat Bin Cao, unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici