Studiu: Două doze de Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării în cazul Omicron

Două doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech par să ofere o protecţie de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud, conform unui studiu major privind impactul potenţial al Omicron, relatează Reuters.

512 afișări
Imaginea articolului Studiu: Două doze de Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării în cazul Omicron

Studiu: Două doze de Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării în cazul Omicron

Studiul lansat de cel mai mare administrator privat de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, s-a bazat pe 211.000 de rezultate pozitive ale testelor COVID-19 din perioada 15 noiembrie - 7 decembrie, dintre care 78.000 au fost atribuite variantei Omicron. Cele 78.000 de rezultate nu sunt însă toate cazuri confirmate prin secvenţiere ca fiind Omicron.

Pe baza analizei efectuate de Discovery Health în colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud s-a constatat că două doze de Pfizer-BioNTech au oferit o protecţie de 70% împotriva spitalizării în timpul recentei creşteri a cazurilor şi 33% protecţie împotriva infecţiilor.

Africa de Sud a alertat lumea cu privire la Omicron la sfârşitul lunii trecute, declanşând alarma că tulpina ar putea provoca o nouă creştere a infecţiilor la nivel global. Infecţiile zilnice din Africa de Sud au crescut de atunci la aproximativ 20.000 de cazuri pe zi.

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici