- Home
- Coronavirus
- (18.01.2021, 16:15)
- Beatrice Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni
- Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat în revista Nature şi realizat pe un eşantion de 87 de persoane care fuseseră infectate cu acest tip de coronavirus.
- Rezultatele sugerează că persoanele care au fost anterior infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient la virus dacă sunt expuse din nou.
- Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza în mod specific agentul infecţios.
Urmărește
5475 afișări
Imunitatea la infecţia cu SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni, potrivit unui studiu publicat astăzi în Nature şi realizat pe un eşantion de 87 de persoane care fuseseră infectate cu acest tip de coronavirus, notează El Pais.
Studiul publicat în revista Nature relevă faptul că nivelurile de celule B de memorie specifice (a căror misiune este de a apăra organismul de atacurile viitoare ale aceluiaşi agent patogen prin generarea de anticorpi împotriva SARS-CoV-2) au rămas constante în timpul perioadei de studiu.
Rezultatele sugerează că persoanele care au fost anterior infectate cu SARS-CoV-2 pot genera un răspuns rapid şi eficient la virus dacă sunt expuse din nou la acesta.
Sistemul imunitar uman răspunde la infecţie producând anticorpi care pot neutraliza în mod specific agentul infecţios. S-a demonstrat că anticorpii umani împotriva SARS-CoV-2 protejează împotriva infecţiilor la modelele animale.
Nivelurile acestor anticorpi pot scădea în timp, dar celulele B de memorie, după cum sugerează şi numele lor, „amintesc” de agentul infecţios şi pot determina sistemul imunitar să producă aceiaşi anticorpi atunci când sunt reinfectaţi.
Michel Nussenzweig şi colegii săi de la Universitatea Rockefeller din New York (SUA) au evaluat 87 de persoane cu un diagnostic confirmat de COVID-19 la 1,3 şi 6,2 luni după infecţia cu SARS-CoV-2 şi au descoperit că, deşi activitatea anticorpilor neutralizanţi scade cu timpul, numărul de celule B de memorie rămâne neschimbat.
Mai mult, autorii au observat că anticorpii produşi de aceste celule sunt mai puternici decât anticorpii originali şi pot fi mai rezistenţi la mutaţiile din proteina virusului care permite pătrunderea celulei.
Aceste observaţii demonstrează că celulele B de memorie au capacitatea de a evolua în prezenţa unor cantităţi mici de antigen viral persistent (proteine virale mici care pot fi detectate de sistemul imunitar).
Prezenţa şi evoluţia continuă a celulelor B de memorie sugerează că oamenii pot fi capabili să producă rapid anticorpi puternici de neutralizare a virusului la reinfecţia cu SARS-CoV-2, concluzionează autorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Analiză: De ce trebuie să vindem motorina, energia şi gazul la preţuri aliniate la UE
-
ÎCCJ respinge cererea lui George Simion împotriva hotărârii CCR de anulare a alegerilor prezidenţiale
-
Probleme la reţelele de socializare ale Meta. Facebook, Instagram şi Whatsapp au picat în România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Exercițiile fizice îți stimulează IQ-ul. Știai că sportul funcționează ca o școală pentru creier?
Citește pe www.zf.ro: De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un raport ONU arată că fenomenul La Nina s-ar putea dezvolta în următoarele trei luni, dar va fi scurt şi va avea intensitate redusă
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali a început să plângă în biserică. Imagini copleșitoare cu milionarul în momentul în care s-a prăbușit emoțional în fața icoanelor
PROSPORT.RO
Cât costă o cafea mică la Târgul de Crăciun din Piața Constituției. E de 5 ori mai scumpă decât la automat!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe