Studiu Oxford: Două doze nu furnizează suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au descoperit că vaccinare cu două doze nu furnizează suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron a coronavirusului, ceea ce indică faptul că este posibil să se înregistreze o creştere a numărului de infecţii şi la persoanele vaccinate.

1622 afișări
Imaginea articolului Studiu Oxford: Două doze nu furnizează suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron

Studiu Oxford: Două doze nu furnizează suficienţi anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au publicat luni rezultatele unui studiu, încă nerevizuit, în cadrul căruia au analizat probe de sânge de la participanţii care au primit două doze de vaccin AstraZeneca-Oxford sau Pfizer-BioNTech.
 
Rezultatele vin la o zi după ce premierul britanic Boris Johnson a avertizat că două vaccinuri nu vor fi suficiente pentru a face faţă Omicron. Săptămâna trecută agenţia de sănătate din Marea Britanie a constatat că a treia doză restabileşte semnificativ protecţia împotriva noii variante.
 
Studiul de la Oxford a precizat că nu există deocamdată dovezi că nivelul mai scăzut de anticorpi ar putea duce la un risc mai mare de boală severă, spitalizare sau deces la cei care au primit două doze de vaccin.
 
"Aceste date sunt importante, dar reprezintă doar o parte a tabloului. Ele se referă doar la anticorpii neutralizanţi după a doua doză, dar nu ne spun nimic despre imunitatea celulară, iar acest lucru va fi de asemenea testat", a declarat Matthew Snape, profesor la Oxford şi coautor al lucrării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici