Suma pe care a cheltuit-o Israelul pentru vaccinurile anti-Covid-19. A plătit şi de trei ori mai mult pentru o doză faţă de alte ţări din Europa

  • Israelul a cumpărat 15 milioane de doze de vaccin în total.
  • Preţul se ridică la aproximativ 52 de dolari pe doză în medie, mult mai mult decât suma plătită de multe alte ţări europene.
  • Aproximativ 56% din populaţie a primit prima doză şi 46% a primit arapelul, a declarat Ministerul Sănătăţii.
1865 afișări
Imaginea articolului Suma pe care a cheltuit-o Israelul pentru vaccinurile anti-Covid-19. A plătit şi de trei ori mai mult pentru o doză faţă de alte ţări din Europa

Foto: Profimedia

Israelul a cheltuit aproximativ 785 de milioane de dolari pentru vaccinurile Covid-19, a declarat marţi un oficial al Ministerului Finanţelor unei comisii parlamentare.
 
Ţara a cumpărat 15 milioane de doze de vaccin în total, potrivit site-ului de ştiri ynet, citat de dpa. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a refuzat să confirme cifra, citând acorduri de confidenţialitate.
 
Oficialii au cheltuit aproximativ 2,6 miliarde de shekeli pentru cumpărarea vaccinurilor de la mai mulţi producători, a aflat comisia parlamentară. Israelul a folosit aproape exclusiv jabul Pfizer / BioNTech.
 
Preţul se ridică la aproximativ 52 de dolari pe doză în medie, mult mai mult decât suma plătită de multe alte ţări europene.
 
Secretarul de stat al bugetului belgian Eva De Bleeker a publicat din greşeală unele preţuri ale vaccinului pe Twitter, afirmând că o doză de vaccin Moderna a costat aproximativ 15 euro (17 dolari), în timp ce una de la Pfizer / BioNTech a costat 12 euro. Ulterior, ea a şters mesajul.
 
Un reprezentant israelian al Ministerului Sănătăţii a spus că alţi 2,5 miliarde de shekeli vor fi cheltuiţi pentru doze suplimentare de vaccin.
 
Israelul, cu o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a început campania de vaccinare pe 19 decembrie şi a fost una dintre cele mai de succes din lume.
 
Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit grav a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, la fel ca şi numărul de cazuri noi.
 
Peste 5,2 milioane de oameni din Israel au primit prima doză până acum şi 4,3 milioane au primit rapelul.
 
Asta înseamnă că aproximativ 56% din populaţie a primit prima doză şi 46% a primit arapelul, a declarat Ministerul Sănătăţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici