Sunt 48 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, deşi iniţial se anunţaseră 49 / Ultimul caz, tot din Bucureşti

  • Dosar penal pe numele fostului ofiţer MAI, cu noul coronavirus
  • Arafat: Nu se impune ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie în carantină acum
  • Guvernul pregăteşte autocare pentru repatrierea a sute de români din ţările grav afectate de COVID-19
29126 afișări
Imaginea articolului Sunt 48 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, deşi iniţial se anunţaseră 49 / Ultimul caz, tot din Bucureşti
România a traversat ieri cea mai grea zi de izbucnirea crizei de coronavirus. Nu mai puţin de 18 noi cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate în cursul zilei de miercuri, cele mai multe cazuri în 24 de ore.
 
 În cele mai multe dintre aceste cazuri este vorba despre oameni întorşi din străinătate. (Cum a evoluat situaţia miercuri)

UPDATE 11:09 Oficial GCS: 48 de oameni sunt infectaţi cu coronavirus în România

Un număr de 48 de persoane sunt infectate cu noul tip de coronavirus, la nivel naţional, noul caz fiind o femeie de 20 de ani din Bucureşti, care a intrat în contact indirect cu ofiţerul în rezervă al MAI, confirmat cu COVID-19, anunţă, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
 
Femeia a intrat în contact cu prietenul şoferului ofiţerului trecut în rezervă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care nu a recunoscut că a călătorit în străinătate în ultimele două luni. El a fost plecat, de fapt, în Israel, şi a contaminat, apoi, fiul, nora gravidă şi nepotul de trei ani, dar şi un medic de la Spitalul Gerota (Citeşte continuarea...)

UPDATE 10:23 Numărul cazurilor de infecţie a ajunge la 49 / Două noi cazuri au fost confirmate azi

Încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate joi dimineaţă, motiv pentru care numărul total ajunge la 49, în România, a anunţat, joi dimineaţă, medicul Adrian Streinu-Cercel (Citeşte continuarea...)

UPDATE 8:52 PSD propune suspendarea plăţii ratelor bancare, dacă epidemia trece în etapa a treia

PSD propune un plan de măsuri sociale şi economice pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Printre acestea se numără suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, scutiri la plata unor contribuţii pentru unii angajaţi şi suspendarea plăţii ratelor bancare. (Citeşte continuarea...) 

UPDATE 8:49 Fetiţa a căreia mamă a fost diagnosticată cu coronavirus are rezultat negativ la infecţie

Fetiţa de la Şcoala Gimnazială 56 din Capitală care a fost marţi la şcoală şi în aceeaşi zi mama ei a fost diagnosticată cu coronavirus nu este infectată cu acest virus, au anunţat, joi dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
 
Conform sursei citate, rezultatul testelor făcute în cazul fetiţei a ieşit negativ la coronavirus. (Citeşte continuarea...)

Dosar penal pe numele fostului ofiţer MAI, cu noul coronavirus

Pe numele fostului ofiţer MAI, confirmat cu noul coronavirus, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece acesta nu a spus că a fost plecat în Israel şi a îmbolnăvit mai multe persoane din Bucureşti.
 
GCS anunţă că în cazul bărbatului de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19 a fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2.
 
„Facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP (zădărnicirea combaterii bolilor)”, potrivit GCS.
 
Cel puţin şase persoane, într care fiul, nora, nepoata şi un medic de la Spitalul Gerota sunt contacţi direcţi ai fostului ofiţer MAI, toţi având confirmare de coronavirus.

Arafat: Nu se impune ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie în carantină acum

Nu se impune ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie în carantină, în acest moment, declară Raed Arafat, secretar de stat în MAI.
 
Raed Arafat a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă la MAI, că nu se impune ca Bucureştiul şi judeţul Ilfov să fie în carantină. În momentul în care există transmiterea coronavirusului în comunitate, poate fi adoptată o astfel de măsură.
 
„Dacă va fi transmitere susţinută, intensă în comunitate, se pot lua astfel de măsuri. Dar nu se impun, nu avem scenariul”, a spus Raed Arafat.

50 de cadre medicale, testate de COVID-19. Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani a fost închisă

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Până acum, autorităţile au descoperit 50 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta cu coronavirus, care a plecat de acasă, deşi era izolată la domiciliu, şi s-a plimbat prin mai multe secţii ale spitalului.
 
Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Huneoara, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia Neurologie a Spitalului Petroşani, acolo unde femeia a stat internată, a fost închisă pentru dezinfecţie, iar o parte din personalul de aici este izolat la domiciliu. Şi alte cadre medicale de la UPU au intrat în contact cu pacienta. De asemenea, tânăra a mers cu Ambulanţa, dar a fost şi la o clinică privată de imagistică din Hunedoara unde a făcut un RMN. Toate persoanele identificate până acum au fost testate pentru coronavirus.
 
„Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Au fost recoltate probe, se vor recolta şi mâine. Sunt 50 de persoane până acum. Sunt izolate la domiciliu, dar se continuă ancheta pentru a se stabili exact toate persoanele cu care a intrat în contact. Toate persoanele identificate până acum sunt cadre medicale. Ea, încercând să-şi găsească un diagnostic, a luat legătura cu mai multe cadre medicale. A mers şi cu Ambulanţa, a fost şi la un laborator de imagistică din Hunedoara.La Neurologie nu tot personalul este izolat, dar e clar că secţia este închisă ca să se realizeze dezinfecţia şi tot ce este ...reorganizarea secţiei. (...) Pacienţii cu care a stat în cele 5 ore sunt izolaţi şi li s-au recoltat probe", a declarat pentru MEDIAFAX, Cecilia Birău, purtător de cuvânt DSP Hunedoara
 
Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, testele au fost trimise la Timişoara şi se aşteaptă rezultatul.

Surse: Guvernul pregăteşte autocare pentru repatrierea a sute de români din ţările grav afectate de COVID-19

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că sute de români care şi-au finalizat contractele în diverse state vor fi aduşi cu autocare înapoi în ţară. Maşinile de transport vor fi închiriate special pentru repatrierea românilor.
 
Demersul vine în contextul crizei generate de coronavirus în lume. Peste 4200 de oameni au murit la nivel global din cauza noului virus. În România au fost înregistrate până la acest moment 44 de cazuri.

Grupul de Comunicare Strategică dă asigurări că Bucureştiul nu va intra în carantină

„Infirmăm în mod categoric informaţiile vehiculate prin intermediul reţelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei închiderii/carantinării municipiului Bucureşti. NU există nicio discuţie despre închiderea/carantinarea Capitalei sau a vreunui oraş din România!”, se menţionează în comunicatul GCS.
 
Grupul de Comunicare Strategică avertizează asupra faptului că, în ultima perioadă, „au fost transmise informaţii false, fie prin intermediul reţelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicaţii”.
 
„Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenţii ostile ordinii sociale şi de o agendă contrară interesului public. Această situaţie devine cu atât mai gravă în contextul acţiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate”, susţin reprezentanţii GCS.
 
Potrivit Grupului, Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de “comunicarea de informaţii false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal şi pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.
 
„Facem apel la responsabilitate către toate instituţiile de presă să NU dea publicităţii informaţii care nu sunt verificate din surse oficiale. Totodată, facem un apel public la cetăţeni să nu răspândească pe reţelele de socializare, sau pe alte canale, informaţii care nu provin din surse oficiale”, mai scrie în comunicatul GCS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici