Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de la ora 22

  • Guvernul ia în calcul să limiteze circulaţia în timpul nopţii, începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent, precizează pentru MEDIAFAX surse din Executiv.
  • Măsura ar putea fi luată din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19.
  • De luni, restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală s-au închis la interior.
  • Pe 8 martie, Timişoara a intrat în carantină pentru 14 zile.
14774 afișări
Imaginea articolului Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de la ora 22

Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de la ora 22

„Guvernul ia în calcul să limiteze circulaţia în timpul nopţii, începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent”, menţionează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, ieşirea din locuinţă se va face tot pe baza declaraţiei pe propria răspundere.

De asemenea, o altă modificare a restricţiilor va fi şi reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.

Aceste măsuri ar putea fi luate din cauza numărului mare de infectări înregistrate în ultima perioadă în România. Săptămâna trecută, Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă COVID-19 a urcat la 3,05, potrivit datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică. Alături de Capitală, alte 4 oraşe au incidenţa peste 3/1.000 de locuitori şi se află în scenariul roşu.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit duminică, în şedinţă extraordinară, şi a decis ca, de astăzi, restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală să fie închise la interior pentru 14 zile. 

Tot de luni, 8 martie, Municipiul Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19, pentru o perioadă de 14 zile.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus, luni, că lucrurile devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare în privinţa cazurilor de coronavirus şi nu exclude noi restricţii impuse odată cu prelungirea stării de alertă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici