Ţările din UE, gata să înceapă utilizarea vaccinului anti-Covid-19 Johnson&Johnson

  • Ţările europene au început, miercuri, să se pregătească pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Johnson&Johnson.
  • Johnson&Johnson urmează să livreze 55 de milioane de doze de vaccin către UE până la sfârşitul lunii iunie.
  • EMA a precizat că vaccinul Johnson&Johnson este sigur şi a lăsat la latitudinea statelor membre ale Uniunii Europene să decidă cum să-l folosească.
675 afișări
Imaginea articolului Ţările din UE, gata să înceapă utilizarea vaccinului anti-Covid-19 Johnson&Johnson
Ţările europene au început, miercuri, să se pregătească pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Johnson&Johnson şi să-şi accelereze campaniile de vaccinare, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa şi-a dat acceptul şi livrările vor fi reluate după o pauză de o săptămână, relatează Reuters.
 
Ministerul german al Sănătăţii a declarat că va începe livrările către statele federale pentru ca vaccinul Johnson&Johnson să fie utilizat în centrele de vaccinare, în timp ce Franţa va primi dozele începând de săptămâna următoare.
 
Şi Olanda a planificat să înceapă vaccinarea cu acest ser săptămâna viitoare.
 
Puţin peste 320.000 de doze au ajuns în 10 din cele 30 de ţări membre ale Spaţiului Economic European (SEE) începând de miercuri, potrivit datelor Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).
 
Polonia şi Olanda au primit cea mai mare parte a dozelor, cu 117.600 şi, respectiv, 79.200 doze.
 
Aceasta este doar o mică parte din cele 134 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid livrate de la lansarea campaniilor de vaccinare în urmă cu aproape patru luni şi comparate cu livrările mai mari de la Pfizer de-a lungul timpului.
 
J&J urmează să livreze 55 de milioane de doze de vaccin către UE până la sfârşitul lunii iunie.
 
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat marţi că a găsit o posibilă legătură între vaccinul Johnson&Johnson şi cazurile rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost imunizaţi cu acest ser în Statele Unite, dar a afirmat că beneficiile administrării vaccinului depăşesc riscurile sale.
 
J&J a declarat marţi că va relua livrările, dar nu a dat niciun detaliu cu privire la calendar. 
 
Compania a suspendat livrările către UE săptămâna trecută, după ce autorităţile de reglementare din SUA şi UE au lansat o invrestigaţie asupra cazurilor de tromboză, raportate la şase femei care au primit vaccinul.
 
EMA a precizat că vaccinul Johnson&Johnson este sigur şi a lăsat la latitudinea statelor membre ale Uniunii Europene să decidă cum să-l folosească.
 
De exemplu, Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat utilizarea vaccinului J&J pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, în timp ce în Germania, autorităţile de reglementare se vor întâlni joi pentru a decide cum va fi folosit acest ser.
 
Danemarca va anunţa săptămâna viitoare decizia, iar autorităţile de reglementare americane vor decide la sfârşitul acestei săptămâni dacă vor relua utilizarea vaccinului. Aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au fost imunizaţi cu serul J&J.
 
Johnson&Johnson a declarat că lucrează îndeaproape cu autorităţile de reglementare şi a menţionat că nu a fost stabilită nicio relaţie de cauzalitate clară între cazurile de coagulare şi serul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici