Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turişti

  • Cei care vizitează Thailanda îşi pot petrece acum carantina obligatorie de două săptămâni pentru coronavirus pe un iaht, relatează BBC.
  • Măsura vizează revigorarea industriei turistice a ţării, care a fost puternic lovită de pandemie.
403 afișări
Imaginea articolului Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turişti

Thailanda lansează carantina pe iaht pentru turişti

Guvernul speră că noua iniţiativă va aduce 1,8 miliarde de baht (58 milioane dolari) în venituri din turismul cu iahturi.

Anterior, în ianuarie, ţara anunţase o schemă care să permită vizitatorilor să-şi petreacă carantina pe un teren de golf.

Naţiunea din Asia de Sud-Est se bazează foarte mult pe turişti, dar a interzis accesul anul trecut pentru a limita răspândirea virusului.

Programul de carantină pe iaht va permite vizitatorilor cu un test coronavirus negativ să-şi petreacă timpul la bordul unui iaht sau al unei nave de croazieră mici în Phuket.

Pandemia a redus numărul turiştilor ce vizitează destinaţia populară de la 40.000-50.000 pe zi la doar câteva sute.

Programul a început deja să accepte iahturi pentru probă, iar aproximativ 100 de vase sunt aşteptate să ia parte.

Călătorii trebuie să poarte o brăţară inteligentă care monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura şi tensiunea arterială, permiţând şi urmărirea locaţiei purtătorului prin GPS.

Dispozitivul poate transmite informaţii chiar şi pe mare, pe o rază de 10 km.

Thailanda şi-a redeschis treptat graniţele din octombrie.

Săptămâna trecută, ministrul turismului din Thailanda a declarat că va propune un plan pentru ca străinii să stea în carantină în zone turistice populare, inclusiv în staţiuni pe plajă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici