Tombola vaccinării. În ce ţări, persoanele vaccinate pot primi găini, vaci sau apartamente?

  • În districtul thailandez Mae Chaem, autorităţile au lansat în această lună o tombolă la care oamenii pot câştiga vaci.
  • Tichetele de cumpărături, zborurile şi un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari se numără printre stimulentele oferite pentru cei care se vaccinează în Hong Kong.
  • Unele companii iau măsuri suplimentare, oferind concediu plătit pentru cei s-au vaccinat.
2990 afișări
Imaginea articolului Tombola vaccinării. În ce ţări, persoanele vaccinate pot primi găini, vaci sau apartamente?

Găini, vaci, concedii plătite, chiar şi un apartament de un milion de dolari, acestea sunt premiile oferite în Thailanda, Indonezia şi  Hong Kong pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Mutaţiile virusului au provocat o creştere a numărului de cazuri Covid-19 în Asia de Sud-Est în ultimele săptămâni. Astfel, autorităţile s-au gândit să ofere oricărei persoane care se vaccinează, posibilitatea de a participa la extrageri norocoase.

În districtul thailandez Mae Chaem din nordul Chiang Mai, unde majoritatea locuitorilor sunt fermieri, autorităţile au lansat o tombolă la care persoanele care se vaccinează pot primi vaci.

„Acesta este cel mai bun cadou pe care l-ai putea primi vreodată”, a spus Inkham Thongkham, în vârstă de 65 de ani, după ce a câştigat o vacă în valoare de 10.000 baht (1.327,55 RON).

Autorităţile spun că această campanie a determinat mai mult de 50% din cei 1.400 de rezidenţi din district, să se programeze pentru vaccinare.

În Hong Kong, autorităţile locale oferă tichetele de cumpărături, zborurile şi un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari, oricărei persoane care decide să se vaccineze.

Anumite companii iau măsuri suplimentare, oferind concediu plătit pentru cei s-au vaccinat. Un club sportiv privat, totuşi, foloseşte pedeapsă în loc de recompense. Angajaţii care nu se vor vaccina până la sfârşitul lunii iunie, riscă să nu primească bonusuri sau măriri de salariu.

Mulţi din Asia au fost reticenţi în legătură cu vaccinurile, dezinformarea pe scară largă a alimentat ezitarea în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea vaccinului. 

Musulmanii indonezieni, care reprezintă mai mult de 85% din populaţia naţiunii, sunt îngrijoraţi şi nu sunt siguri dacă vaccinurile sunt admisibile în religia lor.

„Mi-a fost teamă că dacă voi fi vaccinat, voi muri imediat ... Au existat ştiri că acest vaccin conţine carne de porc”, a spus Asep Saepudin, un rezident în Cipanas, în vârstă de 67 de ani.

Autorităţile din Cipanas spun că a fost foarte greu să convingă persoanele că vaccinurile sunt sigure, astfel, s-au gândit să ofere o găină fiecărui vârstnic care se vaccinează.

„Persoanele în vârstă nu vor să fie vaccinate din diverse motive. Unii spun că vor, dar nu vin, unii chiar se tem. Aşadar, recompensăm vaccinarea cu găini.”, a declarat Galih Aprian, şeful poliţiei locale.

Datele din Ministerul Sănătăţii din Indonezia arată că doar 5%, adică 8,8 milioane de persoane, au fost complet vaccinate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici