Topul vaccinării anti-COVID-19 pe judeţe. Unde s-au imunizat cei mai multi români. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

  • Medicul Valeriu Gheorghiţă a prezentat topul judeţelor în ceea ce priveşte imunizarea populaţiei.
  • Pe ultimele cinci locuri şi judeţele Neamţ, Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.
  • Pe listele de aşteptare sunt circa 7.200 de persoane.
4042 afișări
Imaginea articolului Topul vaccinării anti-COVID-19 pe judeţe. Unde s-au imunizat cei mai multi români.  Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Topul judeţelor la vaccinarea anti-COVID-19. Unde s-au imunizat cei mai multi români. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a prezentat topul judeţelor în ceea ce priveşte imunizarea populaţiei.

Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Sibiu, Braşov şi Timiş.

„La Bucureşti, rata de acoperire vaccinală este de 35,7,8% din populaţia rezidentă şi 42,43% din populaţia eligibilă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pe locul doi se află judeţul Cluj cu o acoperire de 32,77% din populaţia rezidentă şi de 38,6% din populaţia eligibilă, judeţul Sibiu, 26,2% din populaţia rezidentă şi de 28,9% din cea eigibilă.

În top, urmează judeţul Braşov cu 25,4% şi 30,9% şi judeţul Timiş cu 24,8% şi 29,5%.

Pe ultimele cinci locuri şi judeţele Neamţ, Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

Valeriu Gheorghiţă precizează că, în prezent, pe listele de aşteptare sunt circa 7200 de persoane, însă acest aspect nu mai este relevant, pentru că peste 67% dintre persoanele care se vaccinează cu prima doză aleg să se prezinte direct la centrele de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici