Un nou caz de infectare cu tulpina Omicron în Europa. Ministru german: „Foarte probabil a sosit deja”

Un ministru de stat german a avertizat că varianta Omicron „foarte probabil a sosit deja” în Germania, deoarece mutaţii tipice variantei au fost detectate la o persoană care se întorcea din Africa de Sud.

2559 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de infectare cu tulpina Omicron în Europa. Ministru german: „Foarte probabil a sosit deja”

Un nou caz de o tulpina Omicron în Europa. Ministru german: „A sosit deja”

„Aseară au fost găsite mai multe mutaţii tipice Omicron la o persoană care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul pentru afaceri sociale şi integrare în statul Hesse, din vestul Germaniei.

Secvenţierea completă a variantei nu a fost încă efectuată, dar el a spus că autorităţile sanitare au un „nivel ridicat de suspiciune” că persoana a contractat varianta. Persoana a fost izolată.

Dacă va fi confirmat, ar fi primul caz de Omicron în Germania şi al doilea din Europa după cel din Belgia.

Aeroportul internaţional Frankfurt, cel mai aglomerat aeroport din Germania, este situat în statul Hesse.

„Dacă v-aţi întors din Africa de Sud în ultima săptămână, limitaţi-vă contactele şi testaţi-vă”, a avertizat Klose.

Noua variantă de coronavirus, denumită iniţial B.1.1.529, prezintă zeci de mutaţii la nivelul proteinei Spike şi de aceea există suspiciunea că ar putea eluda răspunsul imun, fie dat de vaccinuri, fie de o trecere anterioară prin boală. Tulpina a fost clasificată vineri drept „variantă de îngrijorare” de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care i-a dat şi un nume, după cea de-a 15-a literă din alfabetul grecesc: Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici