Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România. Reacţia ministrului Sănătăţii

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că România creşte capacitatea de secvenţiere.
  • Acesta este al treilea caz de infectare cu tulpina sud-africană în România.
1035 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România. Reacţia ministrului Sănătăţii

Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România. Reacţia ministrului Sănătăţii

Un nou caz de infectare cu tulpina sud-africană a fost confirmat în România. Ea a fost identificată la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Este a treia probă pozitivă pentru această tulpină pe teritoriul românesc, dar specialiştii spun că există posibilitatea să existe şi mai multe.

În momentul de faţă, România efectuează puţine analize a probelor pozitive de COVID-19.

Însă, Vlad Voiculescu promite că va schimba acest lucru.

„Avem de-a face practic cu aproape un nou virus, mult mai agresiv. Şi astăzi, la Matei Balş a fost indentificat un virus cu tulpina sud-africană, nu este primul în ţară, dar cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a spus Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

„Avem un ordin de Ministru al Sănătăţii care prevede cum se va face secvenţierea, cum se va face screening-ul aşa încât să descoperim în mai multe locuri din ţară şi cât mai rapid care variante sunt în România”, a completat acesta.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici