Ungaria creşte ritmul vaccinării. Cât i-a costat fiecare doză de vaccin Sputnik-V sau Sinopharm

  • Ungaria este campioană la vaccinare în Uniunea Europeană
  • Ungaria a cumpărat vaccinuri încă neaprobate în Uniunea Europeană
  • Pe lângă vaccinurile aprobate în UE, Ungaria vaccinează şi cu Sinopharm şi Sputnik-V
4140 afișări
Imaginea articolului Ungaria creşte ritmul vaccinării. Cât i-a costat fiecare doză de vaccin Sputnik-V sau Sinopharm

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ungaria este campioană la vaccin în Europa şi se află la doar un  pas de primul loc al clasamentului. Vecinii noştri nu s-au rezumat la contractele încheiate de Uniunea Europeană şi au negociat propriile contracte pentru a suplimenta dozele de vaccin.
 
Şi nu s-au zgârcit deloc. Ungaria a cumpărat cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm. Fiecare doză de vaccin i-a costat 37,50 de dolari, dar cheltuiala începe să dea roade.
 
„Întotdeauna spun că orice vaccin este mai bun decât o lună pe un ventilator şi o posibilă moarte. Vedem că acceptarea vaccinurilor este în continuă creştere. Telefoanele sună constant, oamenii se înscriu constant şi acceptă orice fel de vaccin”, spune Karoly Dery, medic generalist.
 
Ungaria foloseşte şi vaccinul rusesc Sputnik-V pe care dă aproape 10 dolari pentru fiecare doză. Ungurii nu sunt, însă, liniştiţi. Chiar dacă ei se vaccinează, se tem că din cauza acelor state unde vaccinarea merge mai greu ar putea să apară noi tulpini la care nici ei să nu fie imuni.
 
„Cel mai bun vaccin este cel care este în braţul meu. Un vaccin care este pe drum sau stă în frigider, păstrat la minus 20 sau minus 8 grade, nu poate proteja o viaţă umană”, comentează Bela Merkely, rector al Universităţii Semmelweis.
 
În faţa Ungariei se află doar Malta, care a administrat un număr mai mare de doze de vaccin, raportate la numărul populaţiei. Deşi vaccinările zilnice cresc la noi în ţară, România se află în a doua parte a clasamentului, pe locul 18.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici